«Η Λογοδοσμένη» από την Κίρα Κας #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Είχα διαβάσει πριν χρόνια τα πρώτα δύο βιβλία της σειρά «Η Επιλογή» που είναι και πάλι μια νεανική σειρά της συγγραφέως. Μου είχαν αρέσει, αλλά δεν προχώρησα παρακάτω, γιατί δεν είχαν κυκλοφορήσει τα επόμενα. Και όταν πλέον υπήρξε συνέχεια, όχι ότι καθυστέρησε, εγώ απλά δεν έτυχε να τη διαβάσω! Το παθαίνω αυτό καμιά φορά με τις σειρές, γι’ αυτό πολλές φορές προτιμώ να τις ξεκινώ όταν έχουν κυκλοφορήσει όλα τα βιβλία! Σε αυτή την περίπτωση, έχει ήδη κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο οπότε το ξεκίνησα για να το έχω φρέσκο!

Πρόκειται για ένα νεανικό βιβλίο, οπότε καλό είναι να περιμένετε και ανάλογο περιεχόμενο. Στο βασίλειο της Κορόα, ο βασιλιάς Τζέιμσον περνάει το χρόνο του κάθε τόσο και με μια νεαρά δεσποινίδα της αυλής. Όλοι ξέρουν ότι ψάχνει για σύζυγο όμως καμιά κοπέλα δεν έχει μείνει για πολύ στο πλευρό του. Η Χόλις Μπράιτ φαίνεται πως είναι η κοπέλα που θα κάνει τη διαφορά. Μπορεί να έχει μεγαλώσει στην έπαυλη της οικογένειας, μακριά από την αυλή, όμως τα τελευταία χρόνια η ίδια και η οικογένειά της θεωρούν σπίτι τους το Κάστρο Κερέσκεν. Βλέπει και η ίδια πόσο εύκολα εναλλάσσονται οι παρουσίες στο πλευρό του βασιλιά, οπότε προσπαθεί να μην ενθουσιαστεί πολύ όταν εκείνος την κάνει το κέντρο της προσοχής. Η παιδική της φίλη όμως, η Ντέλια Γκρέις, είναι σίγουρη ότι ο βασιλιάς κατέληξε στη μέλλουσα σύζυγό του. Το ίδιο θα καταλάβει και ολόκληρη η αυλή και η Χόλις πλέον αφήνει τον εαυτό της να ενθουσιαστεί ελεύθερα.

Όσον αφορά το κατά πόσο αυτή η ένωση είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να ζητήσει η Χόλις, θα είναι κάτι που θα σκεφτεί όταν ο βασιλιάς της Ισόλτης, του βασιλείου με το οποίο συνορεύει η Κορόα, κάνει την επίσκεψή του μαζί με τη βασίλισσά του. Η Χόλις θα πρέπει να αποδείξει στον Βασιλιά της, αλλά και στον βασιλιά της Ισόλτης, ότι είναι άξια για τη θέση της βασίλισσας. Όταν όμως γνωρίζει έναν Ισόλτιο, συνειδητοποιεί πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα έχει στο μυαλό της και ότι ο βασιλιάς Τζέιμσον, ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνη.

Όπως καταλάβατε η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα παλάτι, Κάστρο Κερέσκεν πιο συγκεκριμένα και η ηρωίδα μας ζει το όνειρο της κάθε ρομαντικής κοπέλας, αυτό που έχει βρει τον πρίγκηπά της, στην περίπτωσή μας είναι ήδη βασιλιάς, αλλά είναι νέος σε ηλικία. Όμορφα φορέματα, στέμματα που λαμπυρίζουν, κοσμήματα και διαμάντια, χοροί και ό,τι άλλο υπάρχει σε μια βασιλική αυλή. Όμως πέρα από αυτά, η ηρωίδα μας προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή μας στην αληθινή φιλία, τη συγχώρεση και το γεγονός πως όταν είμαστε ενωμένες μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα!

Πρόκειται για ένα ανάλαφρο και ρομαντικό νεανικό ανάγνωσμα που διαβάζεται γρήγορα! Ότι πρέπει για ένα απόγευμα δίπλα στο τζάκι!

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΚΙΡΑ ΚΑΣ είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Ράντφορντ. Σήμερα ζει στην Καλιφόρνια με τον άντρα της και τα δύο παιδιά τους. Το πρώτο της μυθιστόρημα, THE SIREN, το εξέδωσε μόνη της το 2009. Η επιτυχημένη της σειρά Η ΕΠΙΛΟΓΗ κυκλοφορεί σε 32 γλώσσες, έχει πουλήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, βρίσκεται συνέχεια στις λίστες ευπώλητων βιβλίων, ενώ η Warner Brothers αγόρασε τα κινηματογραφικά της δικαιώματα. Η ΛΟΓΟΔΟΣΜΕΝΗ βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας ευπώλητων βιβλίων της New York Times, ενώ κυκλοφορεί σε 20 γλώσσες.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.