«Ψιλά γράμματα» από τη Lauren Asher #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

«Για όσες ονειρεύονται να συναντήσουν έναν πρίγκηπα, αλλά καταλήγουν να ερωτεύονται τον κακό της υπόθεσης.» γράφει στο αυτάκι του οπισθόφυλλου και μιλάει στην καρδιά μου και στην καρδιά πολλών από εμάς πιστεύω. Πολλές από εμάς έχουμε κι αυτό το, σύνδρομο να το πω, που βλέπουμε ένα αδέσποτο κουτάβι και θέλουμε να το φροντίσουμε, που βλέπουμε ένα κατεστραμμένο, πονεμένο ζώο και θέλουμε να γιατρέψουμε τις πληγές του. Αυτό είναι που βγάζουν από μέσα μας βιβλία σαν κι ετούτο νομίζω. Ή απλά μας αρέσουν τα «bad boys with a heart of gold» που λένε και στο χωριό μου!

Κάτι ανάμεσα σε όλα αυτά είναι και ο Ρόουαν Κέιν. Ένας δισεκατομμυριούχος που έχει κληρονομήσει μαζί με τα δυο αδέρφια του την αυτοκρατορία του παππού τους. Όμως, για να προχωρήσει η κληρονομιά, θα πρέπει κάθε ένας από τους αδερφούς Κέιν να κάνει ό,τι του έχει ζητήσει ο παππούς τους στο γράμμα που του άφησε, διαφορετικά, αν δεν πετύχουν και οι τρεις, όλη η περιουσία θα πάει στα χέρια του πατέρα τους. Ο Ρόουαν πρέπει να αποδείξει ότι είναι ικανός να αναμορφώσει την Ντρίμλαντ, το θεματικό πάρκο της εταιρείας και ένα από τα αγαπημένα μέρη του παππού. Κάποτε η Ντρίμλαντ ήταν και δικό του αγαπημένο μέρος, αλλά κάποια στιγμή της παιδικής του ηλικίας, έπαψε να είναι και ο Ρόουαν δεν επέστρεψε εκεί. Όμως αυτό που έχει αναλάβει είναι κάτι που κάνουν συλλογικά με τα αδέρφια του και δεν έχει καμία σχέση με τα δικά του συναισθήματα. Στην Ντρίμλαντ θα γνωρίσει τη Ζάρα, μία από τους υπαλλήλους που ανταποκρίνεται στο κάλεσμά του για προτάσεις που θα βελτιώσουν την εμπειρία Ντρίμλαντ.

Η Ζάρα ξέρει καλύτερα από το να στείλει την πρότασή της, στην οποία κατακρίνει ένα από τα πιο πρόσφατα θεάματα στο πάρκο, ενώ είναι μεθυσμένη. Την ώρα όμως που πάει να αποθηκεύσει την πρότασή της πατάει κατά λάθος το κουμπί τη αποστολής. Αντί όμως να απολυθεί για όλα όσα λέει στην πρότασή της, καλείται να δουλέψει σαν Δημιουργός και να συμβάλει στο έργο του Ρόουαν. Το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα, αλλά  έχει ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό αφεντικό. Μαζί με τις προτάσεις της όμως για νέα θεάματα η Ζάρα φαίνεται να του παραδίδει και την καρδιά της, την οποία έστω και την τελευταία στιγμή θα προσπαθήσει να προστατεύσει και να του μάθει πως τα πράγματα στην πραγματικότητα δεν μπορούν να γίνονται πάντα όπως τα θέλει εκείνος.

Το βιβλίο ανήκει σε αυτό που στα αγγλικά ονομάζεται grumpy x sunshine romance ή όπως θα το λέγαμε στα ελληνικά, μουντρούχος και ηλιαχτίδα, κι αυτό γιατί πολύ απλά ο Ρόουαν είναι ο τύπος που δε χαμογελάει ποτέ, ο πιο δύσκολος άνθρωπος να επικοινωνήσεις, ενώ η Ζάρα είναι η επιτομή της χαράς. Ο Ρόουαν δεν είναι ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος του κόσμου, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο αδίστακτος επιχειρηματίας είναι, κάποιος που δε νοιάζεται καθόλου για τους εργαζομένους του, κάποιος που δεν έχει ιδέα πως ζουν και πως τα βγάζουν πέρα με όλες τις περικοπές που ο ίδιος έχει επιβάλλει. Χρειάζεται να γνωρίσει τη Ζάρα και κάποιους ακόμα από το θεματικό πάρκο για να καταλάβει πόσο έχει επηρεάσει όχι μόνο την καθημερινότητά τους, αλλά και ολόκληρη τη ζωή τους. Έχει όμως τις αδυναμίες του και τα παιδικά τραύματα που έχουν διαμορφώσει το σημερινό του εαυτό και που έχουν ριζώσει για τα καλά μέσα του. Όμως φαίνεται πως η γνωριμία του με τη Ζάρα είναι ο καταλύτης για να γίνει ο άντρας που ο παππούς του περίμενε ότι θα γίνει. Όσο για τη Ζάρα, έχει κι αυτή τις αδυναμίες και τις ανασφάλειές της, τα δικά της τραύματα να ξεπεράσει.

Ένα slow burn romance και η καλύτερη παρέα για το Σαββατοκύριακο ή για την παραλία τώρα που ξεκινάει και η σεζόν! Αναμένω τις επόμενες δύο ιστορίες με τους αδερφούς Κέιν!

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΛΟΡΕΝ ΑΣΕΡ δηλώνει ότι πάσχει από σύνδρομο «υπερδραστήριας φαντασίας»! Περνά τον ελεύθερο χρόνο της διαβάζοντας και γράφοντας και ονειρεύεται να ταξιδέψει σε όλα εκείνα τα μέρη που περιγράφει μέσα στα βιβλία της. Αγαπάει ιδιαίτερα τους χαρακτήρες που έχουν αδυναμίες, που ταυτίζεσαι μαζί τους και μπορείς να τους αγαπήσεις κι εσύ αμέσως. Της αρέσει να μοιράζεται ιστορίες γεμάτες ζωντάνια, αγωνία, ένταση και πλήθος άλλων συναισθημάτων. Για να χαλαρώσει, παρακολουθεί μανιωδώς παλιά επεισόδια της κωμικής σειράς Parks and Rec και ψάχνει συνεχώς νέα εστιατόρια, μέχρι να καταλήξει πάλι στο αγαπημένο της. Πάντα δουλεύει καλύτερα αφού πιει τον πρωινό καφέ της.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.