«Από την Ισπανία με απάτη» από την Elena Armas #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Παλιότερα, δε διάβαζα ιδιαίτερα ρομαντικές κομεντί, δεν με τραβούσαν. Τα τελευταία χρόνια όμως είναι από τα βιβλία που θα προτιμήσω. Ίσως γιατί μου δίνουν κάτι που λείπει από την καθημερινότητά μας, αυτό τον ρομαντισμό και το γέλιο πότε πότε, αλλά και τη γλυκιά αίσθηση που σου αφήνει ένας νέος έρωτας. Ένα από τα θέματα που μου αρέσει να διαβάζω σε αυτά τα βιβλία, είναι οι ψεύτικες σχέσεις, αυτές που συνήθως γίνονται μετά από κάποια συμφωνία ανάμεσα στους δύο ενδιαφερόμενους και που πολλές φορές αποδεικνύεται ότι ο ένας από τους δυο, ήταν ήδη ερωτευμένος. Ένα λοιπόν από τα πιο γνωστά βιβλία του είδους είναι κι αυτό!

Η Καταλίνα, για τους φίλους Λίνα, μετακόμισε στην Αμερική για να κάνει μια καινούρια αρχή. Η ζωή της στην Ισπανία είχε αναστατωθεί πολύ τον τελευταίο καιρό πριν φύγει, μιας και είχε έναν άσχημο χωρισμό, που, όπως συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες όπως αυτή που μεγάλωσε, είχε γίνει το θέμα της ημέρας και όλοι της οι φίλοι, οι συγγενείς και οι γνωστοί φοβόντουσαν ότι δε θα το ξεπεράσει τόσο εύκολα. Εξ ου και η φυγή. Όμως εκείνη κατάφερε να χτίσει μια νέα ζωή στην Αμερική, όπου έχει μια υπεύθυνη θέση σε μια εταιρεία. Είναι μία από τις λίγες γυναίκες σε θέση ισχύος και δέχεται ρατσιστικά σχόλια από έναν ισότιμο συνάδελφό της, όμως αυτός δεν είναι το μεγαλύτερό της πρόβλημα. Αυτό, ακούει στο όνομα Άαρον Μπλάκφορντ, ένας βλοσυρός και επικριτικός συνάδελφος, με τον οποίο η Λίνα δυσκολεύεται να μην καυγαδίσει κάθε φορά που τον βλέπει.

Αυτός θα είναι όμως που θα της προτείνει την πιο απίθανη λύση στο πρόβλημά της. Η Λίνα θα πάει στην Ισπανία για το γάμο της αδερφής της, στον οποίο γάμο, ο πρώην της είναι κουμπάρος. Και είναι αρραβωνιασμένος. Και αν η Λίνα πάει μόνη της στο γάμο, ή αν όλοι πιστέψουν ότι είναι ακόμα μόνη της, θα τη λυπούνται και θα κάνουν ένα σωρό σχόλια που θα στεναχωρήσουν τόσο αυτή όσο και την οικογένειά της. Έκανε λοιπόν το λάθος να πει στη μητέρα της ότι έχει κάποιο σύντροφο στην Αμερική, για να μη στεναχωριέται, και τώρα εκείνη περιμένει να τον φέρει μαζί της στο γάμο τον άλλο μήνα. Χρονικό διάστημα απίθανα μικρό για να βρει η Λίνα κάποιο σύντροφο που να μπορεί να παρουσιάσει στην οικογένειά της. Ο Άαρον λοιπόν, ακούγοντας τη Λίνα να εκθέτει το πρόβλημά της σε μια φίλη της, προσφέρεται να πάει μαζί της στην Ισπανία και να παραστήσει αυτός τον σύντροφό της. Δεν είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει, καθώς όμως οι μέρες έχουν περάσει και δεν έχει άλλη επιλογή, η Λίνα δέχεται να παίξουν αυτό το παιχνίδι και ελπίζει τα ψέματα που είπε, να μην της γυρίσουν μπούμερανγκ.

Εννοείται ότι κατάλαβα αρκετά νωρίς ότι ο Άαρον την είχε ήδη ερωτευτεί, αλλά αυτό δε με πείραξε καθόλου. Απόλαυσα το βιβλίο τόσο πολύ! Η συγγραφέας μας έδωσε στοιχεία και για τη μεταξύ τους σχέση αλλά και για την ατμόσφαιρα στα γραφεία της εταιρείας που δουλεύουν, οπότε η ιστορία χτίστηκε πολύ ωραία, πήρε το χρόνο της, και έτσι τίποτα δε φάνηκε περίεργο ή βιαστικό.

Ο Άαρον είναι το απόλυτο book boyfriend, τι άλλο να πω! Είναι τόσο καλός, γλυκός, περιποιητικός και έτοιμος να προστατεύσει το κορίτσι με κάθε τρόπο, αν εκείνη δεν έχει διάθεση να παλέψει μόνη της. Κι εφόσον η Λίνα είναι δυναμική γυναίκα, ο ίδιος δεν κάνει και πολλά. Είναι απλά μια διασταύρωση ανάμεσα σε Έλληνα θεό και Κλαρκ Κεντ. Η Λίνα τον παρομοίασε και με τα δύο, οπότε μπορείτε εύκολα να φέρετε στο νου σας τον Henry Cavill στον αντίστοιχο ρόλο. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη!

Ρομαντικό, με χιούμορ και έξυπνες ατάκες, είναι το βιβλίο που θα σας κρατήσει συντροφιά, όπου κι αν βρίσκεστε!

 

Εκδόσεις Διόπτρα

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Elena Armas είναι Ισπανίδα συγγραφέας, αθεράπευτα ρομαντική και μανιακή αναγνώστρια. Σπούδασε χημικός μηχανικός, αλλά η αγάπη της για τα βιβλία την οδήγησε στη συγγραφή. Πλέον είναι διεθνής best seller συγγραφέας με το Από την Ισπανία με απάτη, το οποίο θα μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη, και συγγραφέας στη λίστα των best sellers των New York Times με το The American Roommate Experiment. Τα βιβλία της μεταφράζονται σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της authorelenaarmas.com.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.