«Όσα κρύβουμε από το φως» από τη Lucy Score #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Στις αρχές του χρόνου διάβασα το «Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε» που μου άρεσε πολύ κι έτσι φυσικά συνέχισα τώρα με το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως που κυκλοφόρησε στα ελληνικά και που λαμβάνει χώρα κι αυτό στη μικρή πόλη Νόκεμαουτ, τους κατοίκους της οποίας έχω ήδη αρχίσει να συμπαθώ. Ίσως όχι όλους, αλλά τουλάχιστον τους περισσότερους. Κυρίως όμως συμπαθώ το τρίο Νοξ, Νας και Λούσιαν, αλλά και όσους είναι κοντά τους.

Στο προηγούμενο βιβλίο, γνωρίσαμε τους αδερφούς Μόργκαν, Νας και Νοξ, αλλά και τον αδελφικό τους φίλο Λούσιαν. Οι τρεις τους έχουν μια πολύ αγαπημένη αλλά και ιδιαίτερη σχέση, από αυτές που κάνουν τρεις άντρες να δεθούν, χωρίς να το κάνουν ιδιαίτερο θέμα και χωρίς να χρειάζεται να πουν πολλά. Είναι λίγο αυταρχικοί, λίγο κτητικοί, λίγο οξύθυμοι και πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν και να προστατέψουν όσους θεωρούν δικούς τους ανθρώπους. Για τον Νας, αυτοί είναι ολόκληρη η πόλη του. Είναι, εδώ και κάποιο διάστημα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Νόκεμαουτ και είναι τουλάχιστον καθήκον του να προστατεύει την πόλη και τους ανθρώπους του. Όμως, μετά από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε πρόσφατα, θεωρεί πως δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά στο ρόλο του. Έχει εφιάλτες και δεν κοιμάται καλά τα βράδια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν στιγμές που τον πιάνουν κρίσεις πανικού και τότε δεν μπορεί ούτε να αναπνεύσει. Θα βοηθούσε πολύ να είχε τη μνήμη του και να θυμόταν τι ακριβώς είχε συμβεί τη νύχτα των πυροβολισμών. Τουλάχιστον έτσι θα είχε μια ολοκληρωμένη εικόνα και θα γνώριζε με τι είχε να κάνει. Αυτά όμως είναι τα προσωπικά του προβλήματα και δεν έχει σκοπό να τα μοιραστεί με κανέναν. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως όταν η νέα πανέμορφη γειτόνισσά του τον βρίσκει σε μια από αυτές τις κρίσεις στα σκαλιά της εισόδου και τον βοηθάει να την ξεπεράσει.

Η Λίνα Σολαβίτα βρίσκεται στο Νόκεμαουτ όχι απλά και μόνο για να επισκεφτεί τον παλιό της φίλο τον Νοξ. Αυτή είναι η ιστορία που έχει πει σε όλους. Όμως βρίσκεται εκεί λόγω της δουλειάς της. Έχει αναλάβει να βρει κάτι και δε θα κάνει πίσω μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή της. Άλλωστε δεν πρόκειται να μείνει και πολύ σε αυτή την πόλη για να κάνει φίλους. Όμως το Νόκεμαουτ έχει ένα τρόπο να σε απορροφά, να σε κάνει μέρος του. Και κάπως έτσι η Λίνα βρίσκει τον εαυτό της να ανοίγει σιγά σιγά τα τείχη του, να ρίχνει τις άμυνές της και να φέρνει ανθρώπους κοντά της. Από την ενοχλητική κυρία Τουίντι που χώνει τη μύτη της παντού και την συμπεριλαμβάνει στην ομάδα εξαντλητικής γυμναστικής που με το ζόρι αντέχει να ακολουθήσει, μέχρι τον Νας Μόργκαν, τον κούκλο αδερφό του Νοξ και νυν γείτονά της.

Μου άρεσε πολύ και αυτό το βιβλίο. Βοήθησαν βέβαια οι γνωστοί χαρακτήρες, οι υπέροχες προσωπικότητές τους, η ανάγκη τους να μπλέκονται παντού και να βοηθούν τους φίλους τους ακόμα και αν χρειαστεί να τους ανοίξουν τα μάτια για να δουν τι και ποιον έχουν μπροστά τους. Ο Νας και η Λίνα είναι δυο άνθρωποι με τα δικά τους μυστικά και τα δικά τους βάσανα. Και οι δύο κρύβουν πολλά από τους άλλους όμως με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να ανοιχτούν ο ένας στον άλλο. Ίσως γιατί αναγνωρίζουν κάτι από τον εαυτό τους. Αυτό το «άνοιγμα» μπορεί να μην έγινε και πολύ εύκολα ή γρήγορα, όμως έγινε τελικά και αυτό έχει σημασία.

Φυσικά και ανυπομονώ να διαβάσω την ιστορία του Λούσιαν και της Σλόαν, ακόμα κι αν δεν έχω ιδέα πότε κυκλοφορεί το επόμενο βιβλίο. Θα περιμένω λοιπόν, τι άλλο μπορώ να κάνω;

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΛΟΥΣΙ ΣΚΟΡ είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal και συγγραφέας #1 μπεστ σέλερ στο Amazon και στους New York Times. Λατρεύει να γράφει σύγχρονες ρομαντικές κομεντί που εκτυλίσσονται σε μικρές πόλεις και πάντα στο τέλος των βιβλίων της χαρίζει στον αναγνώστη αυτή την όμορφη αίσθηση του «ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Τα μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, κάνοντας τους αναγνώστες σε όλον τον κόσμο άλλοτε να κλαίνε και άλλοτε να γελάνε με την καρδιά τους. Ζει στην Πενσιλβάνια με τον σύζυγό της και τη γάτα τους. Όταν δεν περνά τον χρόνο της πλάθοντας σαγηνευτικούς ήρωες και ακαταμάχητες ηρωίδες, η Λούσι ξεκουράζεται, πίνει μεγάλες ποσότητες καφέ και απολαμβάνει να διαβάζει όλα τα ρομαντικά μυθιστορήματα που υπάρχουν στην υφήλιο!

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.