«Η Κυριαρχία της φωτιάς» από την Αγάπη Μπουντούρη #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Έχοντας διαβάσει «Το Μενταγιόν της Δύναμης», δεν μπορούσα να μη μάθω τη συνέχεια και φυσικά το τέλος της ιστορίας. Οπότε και φυσικά πήρα και το δεύτερο βιβλίο και πριν λίγες μέρες το διάβασα και επέστρεψα στον κόσμο που δημιούργησε η συγγραφέας, μαζί με όλη τη μαγεία και τους αγαπημένους και ήδη γνωστούς χαρακτήρες.

Το τέλος του πρώτου βιβλίου μας άφησε μετέωρους, καθώς οι πρωταγωνιστές, μετά από αρκετές περιπέτειες, βρήκαν αυτό που έψαχναν. Μάλλον. Δεν το λες και σίγουρο. Εν πάση περιπτώσει, βρήκαν έναν άλλο κόσμο γεμάτο μαγεία. Ένα μέρος παγωμένο, με μπόλικο χιόνι, ένα πανέμορφο και ολάνθιστο δάσος, παρ’ όλο το χειμώνα που φαίνεται να επικρατεί στην περιοχή, αλλά και πανέμορφα μυθικά πλάσματα. Α, ναι, και την κληρονόμο του πάγου.

Σε αυτό το βιβλίο βλέπουμε την εξέλιξη των χαρακτήρων, αλλά και αυτή των μεταξύ τους σχέσεων. Οι τρεις συνταξιδιώτες δένονται περισσότερο και εμπιστεύονται πιο πολύ πλέον ο ένας τον άλλον. Γνωρίζονται καλύτερα και η φιλία τους δυναμώνει, ακόμα κι αν σε μερικές περιπτώσεις δε θέλουν να το παραδεχτούν. Πέρα από τη φιλία όμως έχουμε και τον έρωτα να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το δεύτερο μέρος. Είναι κι αυτός μια κινητήριος δύναμη για όσα γίνονται και όσα θα συμβούν στην πορεία. Είναι όμως και ένα στήριγμα, όπως και η φιλία, να ξέρεις ότι έχεις ανθρώπους να σε στηρίξουν και να σε βοηθήσουν. Ανθρώπους που θέλουν μόνο το καλό σου.

Και η μαγεία έχει την τιμητική της εδώ. Μαθαίνουμε περισσότερα για το παρελθόν, μαζί με τους ήρωές μας. Περισσότερα για τα είδη μαγείας, το παρελθόν και τα κρυφά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των θνητών. Τις αιτίες των πολέμων, τις συμμαχίες που ανατρέπονται και γιατί συνέβησαν διάφορα γεγονότα. Οι περισσότερες δηλαδή απορίες λύνονται, κι αν μένει και καμία να εκκρεμεί, τότε πιστεύω πως είναι πιο πολύ για το μυστήριο. Η πλοκή σίγουρα δεν έχει θέμα.

Γρήγορη ανάγνωση, δυνατές μάχες, μαγεία, χιούμορ, φιλία και έρωτας είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία αυτού του βιβλίου. Η αφήγηση εναλλάσσεται ανάμεσα στους τρεις κεντρικούς ήρωες, τη Μαίρη, τον Λίαμ και τον Νταχάρις, οπότε έχουμε μια ολοκληρωμένη εκδοχή των γεγονότων. Αν θέλετε να διαβάσετε μια διλογία με όλα αυτά τα στοιχεία, τότε θα σας πρότεινα τη «Σύγκρουση Βασιλείων» που είναι πλέον ολοκληρωμένη. Και μετά θα ψάχνατε για κάτι ακόμα για να γεμίσετε τις μέρες σας, μιας και αυτά τα δύο βιβλία διαβάζονται απίστευτα γρήγορα!

 

Εκδόσεις Παράξενος Ελκυστής

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αγάπη Μπουντούρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 2000 και σπουδάζει στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από νεαρή ηλικία, τρέφει μεγάλη αγάπη για τη λογοτεχνία, τις ξένες γλώσσες και τις ιαπωνικές σειρές. Μεγαλώνοντας με μια οικογένεια που είναι λάτρης του φανταστικού, αγάπησε και η ίδια αυτό το είδος και της αρέσει να δημιουργεί ιστορίες και να ξεφεύγει σε φανταστικούς κόσμους. Ένα μεγάλο της όνειρο, μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της, είναι να μετακομίσει στην Κίνα όπου εκεί θα μπορέσει να εξασκήσει και τη γλώσσα που με μεγάλη αφοσίωση μαθαίνει. Στον ελεύθερό της χρόνο, εκτός της συγγραφής, μελετάει την ιαπωνική κουλτούρα και ιστορία, παίζει σκάκι και με την πρώτη ευκαιρία που της δίνεται ταξιδεύει. Το βιβλίο «Το Μενταγιόν της Δύναμης» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.