«Η Αμάρι και ο Μεγάλος Αγώνας» από τον Μπ. Μπ. Άλστον #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Μετά το υπέροχο «Η Αμάρι και οι αδερφοί της νύχτας» που διάβασα πέρυσι, περίμενα πως και πως τη συνέχεια και τις νέες περιπέτειες της ταλαντούχας και θαρραλέας μικρής μάγισσας. Δεν περίμενα πάρα πολύ αφού μέσα στο καλοκαίρι κυκλοφόρησε η συνέχεια και είναι το ίδιο φοβερή!

Αυτό θα είναι το δεύτερο καλοκαίρι της Αμάρι στην Υπηρεσία Υπερφυσικών Υποθέσεων και το πρώτο για τον φίλο της τον Τζέιντεν. Και οι δυο ανυπομονούν, όμως δε θα έχουν και οι δύο την ίδια εμπειρία, ούτε την εμπειρία που θα περίμεναν. Η Αμάρι ανυπομονεί να επιστρέψει για να είναι και πάλι κοντά στον αδερφό της τον Κουίντον και ο Τζέιντεν ανυπομονεί να μάθει ποια θα είναι η υπερφυσική του ικανότητα αλλά και για όλα τα καινούρια πράγματα που θα μάθει στην υπηρεσία.

Την ώρα που πηγαίνουν σε μια εκπαιδευτική εκδρομή, λίγο πριν τη μεταφορά τους στην υπηρεσία και την έναρξη της φετινής εκπαίδευσης, κάτι πολύ παράξενο συμβαίνει στον υπερφυσικό κόσμο. Κάτι που βάζει στο στόχαστρο τους μάγους με αποτέλεσμα τα πράγματα να δυσκολεύουν όχι μόνο για την Αμάρι, αλλά και για όλους τους μάγους σε ολόκληρο τον υπερφυσικό κόσμο. Σε σημείο που να μην είναι σίγουρο ότι η Αμάρι θα επιστρέψει στην υπηρεσία. Παράλληλα, ένας γνώριμος εχθρός θα επιστρέψει και η μικρή μάγισσα θα κληθεί να πάρει μέρος σε έναν αγώνα για την αρχηγία όλων των μάγων. Ο Μεγάλος Αγώνας είναι μυστικός και επικίνδυνος. Κινδυνεύει όχι μόνο η μαγεία της αλλά και η ίδια της η ζωή.

Αυτή τη φορά, η ζωή της Αμάρι στην υπηρεσία δε θα είναι το ίδιο δύσκολη όπως το περσυνό καλοκαίρι, μιας και πλέον είναι μια γνωστή ηρωίδα του υπερφυσικού κόσμου. Οι δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει όμως αυτή τη χρονιά, θα είναι διαφορετικής φύσης. Και τώρα θα έχει στο πλάι της φίλους. Όχι μόνο την καλύτερή της φίλη την Έλσι, αλλά και μια νέα συνεργάτιδα που θα εμπιστευτεί και θα βοηθήσει, καθώς και τον Τζέιντεν.

Η μικρή Αμάρι μας θυμίζει πως είναι να μάχεσαι για το γενικότερο καλό, να προσπαθείς με κάθε τρόπο να αποφύγεις έναν πόλεμο, κάτι που εμείς οι μεγάλοι δεν κάνουμε τόσο εύκολα, να μην ξεχνάς του φίλους που είχες, ακόμα κι όταν έχετε γίνει σχεδόν εχθροί και να προσπαθείς να τους βοηθήσεις να δουν και πάλι το καλό που έχουν μέσα τους. Μας θυμίζει ότι όταν είμαστε πολλοί, καταφέρνουμε περισσότερα με τη συνεργασία και προσέχουμε ο ένας τον άλλο, ό,τι κι αν συμβεί.

Σε αυτό το βιβλίο βλέπουμε κι άλλα κομμάτια του υπερφυσικού κόσμου που έχει στήσει ο συγγραφέας και γνωρίζουμε καλύτερα κάποιους τομείς της υπηρεσίας, που είναι χτισμένα με πολλή φαντασία. Φυσικά, δε λείπουν και οι κακοί της υπόθεσης, όπως δε λείπουν και οι καλοί. Αυτό που μας λείπει όμως είναι ένα τέλος, μιας και στο τέλος αυτού του βιβλίου, μένουμε μετέωροι σε μια κατάσταση πολύ πολύ δύσκολη και δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει. Πράγμα που σημαίνει πως τώρα ανυπομονούμε για το τρίτο βιβλίο της σειράς!

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο ΜΠ. ΜΠ. ΑΛΣΤΟΝ ζει στο Λέξινγκτον της Νότιας Καρολίνα, στις ΗΠΑ. Η ΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα για παιδιά. Μέχρι στιγμής προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει σε 30 χώρες, ενώ τα κινηματογραφικά του δικαιώματα έχουν ήδη πουληθεί στη Universal Pictures. Το βιβλίο βρέθηκε στις υψηλότερες θέσεις της λίστας ευπωλήτων της εφημερίδας The New York Times, έχει τιμηθεί με το βραβείο Barnes & Noble Children’s & YA Book, ενώ θεωρήθηκε επίσης ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς από το βιβλιοπωλείο Amazon. Όταν ο συγγραφέας δε γράφει, είτε τρώει υπερβολικά πολλές καραμέλες είτε εξερευνά επαρχιακούς δρόμους με σκοπό να μάθει πού οδηγούν.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.