«Η κληρονομιά των Χόθορν» από την Jennifer Lynn Barnes #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Το τρίτο βιβλίο της σειράς «Παιχνίδια κληρονομιάς» μόλις κυκλοφόρησε, οπότε κι εγώ διάβασα το δεύτερο βιβλίο για να είμαι έτοιμη να μπω στο κλίμα! Και όχι απλά μπήκα στο κλίμα, αλλά ανυπομονώ να πιάσω και το τρίτο βιβλίο!

Η φίλη μας η Έιβερι, νόμιζε ότι μετά τις περιπέτειες που έζησε στο πρώτο βιβλίο, τα πράγματα θα ηρεμούσαν λιγάκι στην έπαυλη Χόθορν και το μόνο που θα χρειαζόταν να κάνει, θα ήταν υπομονή μέχρι να περάσει ο ένας χρόνος που απομένει για να πάρει την κληρονομιά στα χέρια της. Φυσικά και δε θα ήταν τόσο απλά τα πράγματα! Ο εκλιπών δισεκατομμυριούχος Τομπάιας Χόθορν, λάτρης των γρίφων καθώς ήταν, είχε αρκετούς ακόμα άσσους στο μανίκι του ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον των εγγονών του αλλά και της Έιβερι.

Περισσότερα μυστικά της οικογένειας Χόθορν έρχονται στο φως, όμως τα πράγματα αγριεύουν, καθώς υπάσχουν ξεκάθαρες απειλές κατά της ζωής της Έιβερι. Πλέον όμως έχει με το μέρος της και τους τέσσερις νεότερους Χόθορν, μιας και τη θεωρούν μία από αυτούς και θα την προστατεύσουν. Όμως υπάρχουν και μυστικά που δεν ανήκουν εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Χόθορν! Κάποια βρίσκονται στο παρελθόν της ίδιας της Έιβερι. Το παιχνίδι που έπαιζε από μικρή με τη μητέρα της, το «Έχω Ένα Μυστικό», δεν ήταν απλά παιχνίδι, όμως δε θα μπορούσε ποτέ να μαντέψει πιο ήταν το μυστικό.

Γκρέισον ή Τζέιμσον; Τζέιμσον ή Γκρέισον; Ποιος από τους δύο Χόθορν θα κατακτήσει τελικά την καρδιά της Έιβερι; Να μια καλή ερώτηση! Η ίδια η Έιβερι δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα της προς τα που κλίνει και όσο η ιστορία μας προχωράει, φαίνεται διχασμένη από τα ανάμεικτα σήματα που λαμβάνει από τους δύο αδερφούς. Στο τέλος θα έχουμε επιλογή, μέχρι τότε όμως θα συμβούν πολλά!

Πρόκειται για ένα βιβλίο, οι σελίδες του οποίου γυρνούν με απίστευτα γρήγορο ρυθμό! Η δράση είναι καταιγιστική με τις εξελίξεις να τρέχουν, τα μυστικά να αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο και τις θεωρίες να καταρρίπτονται κάθε τόσο! Ανατροπή στην ανατροπή και εκεί που νόμιζες ότι έχεις καταλάβει τι γίνεται, έρχονται τα τελευταία κεφάλαια να σε χτυπήσουν σαν τα 40 κύματα!

Όσο για τους γρίφους, είχαν και πάλι την τιμητική τους εδώ, με ιδιαίτερη μνεία στο αόρατο μελάνι. Ο Τομπάιας Χόθορν τελικά, το μόνο που ήθελε ήταν να είναι αγαπημένα τα παιδιά του, η οικογένειά του και να είναι ενωμένη. Ίσως το κατάφερε με αυτή την περίεργη διαθήκη, ίσως όχι, Δε θα σας πω τι έγινε, αλλά μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΙΝ ΜΠΑΡΝΣ είναι συγγραφέας είκοσι και πλέον μυθιστορημάτων για εφήβους και νέους. Τα βιβλία της έχουν κατά καιρούς καταλάβει την πρώτη θέση στη λίστα ευπώλητων βιβλίων των New York Times. Έχει λάβει υποτροφία Fulbright και είναι κάτοχος πτυχίων ψυχολογίας, ψυχιατρικής και γνωστικής επιστήμης. Έχει κάνει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Γέιλ και επί σειρά ετών έχει διατελέσει καθηγήτρια ψυχολογίας και δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Η σειρά ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ έχει πουληθεί σε 28 χώρες και βρίσκεται ψηλά στις λίστες ευπώλητων βιβλίων. Το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς ήταν υποψήφιο το 2021 για το Βραβείο Edgar (Best young adult και Best juvenile).

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.