Και το δεύτερο βιβλίο που κέρδισε το φετινό Booker θα κυκλοφορήσει στα Ελληνικά το 2020!

Αυτή τη φορά από τις Εκδόσεις Gutenberg!

unnamed.jpg

Διαβάστε παρακάτω το σημείωμα του εκδότη Κ. Δαρδανού:

Μετά τον Γαλατά της Anna Burns, άλλο ένα αουτσάιντερ κερδίζει το περίφημο βραβείο Booker! Το GirlWomanOther της Bernardine Evaristo απέσπασε φέτος (εξ ημισείας μαζί με το The Testaments της Margaret Atwood) την υψηλότερη διάκριση για την αγγλόφωνη λογοτεχνία.

Το Βραβείο Booker δεν απέκτησε τυχαία τη φήμη που το συνοδεύει. Ανέδειξε σημαντικές φωνές της σύγχρονης λογοτεχνίας, τίμησε γραφές πρωτότυπες και αντισυμβατικές και καταξίωσε –διάσημους πλέον– συγγραφείς που μέχρι τη βράβευσή τους δεν είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο ευρύτερο κοινό.

Το έργο της Bernardine Evaristo χαρακτηρίστηκε από τον Peter Florence,  πρόεδρο της φετινής επιτροπής, πρωτοποριακό. Και, πράγματι, το μυθιστόρημα της Αγγλονιγηριανής συγγραφέως εντυπωσιάζει με την τολμηρή γραφή, την ιδιαίτερη φόρμα και τις δώδεκα αλησμόνητες ηρωίδες του. Γυναίκες οι οποίες ανήκουν σε διάφορες μειονοτικές ομάδες και έχουν βιώσει στο πετσί τους από μικρή ηλικία τις κοινωνικές διακρίσεις, τη ρατσιστική συμπεριφορά, τον πόνο του να παραμένεις αόρατη σε μια χαοτική και διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνία.

Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι το GirlWomanOther της Bernandine Evaristo θα εκδοθεί το 2020 από τις εκδόσεις Gutenberg.

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.