«Οι Παράξενοι Κόσμοι» από την L.D. Lapinski #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Δε θα ήταν μαγικά υπέροχο να μπορείτε να ταξιδέψετε σε άλλους κόσμους; Κόσμους τόσο διαφορετικούς από τον δικό μας; Ε λοιπόν, το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο «Οι Παράξενοι Κόσμοι» προσφέρει αυτή ακριβώς την υπηρεσία! Μια ευκαιρία να βρεθεί κανείς σε έναν παράξενο κόσμο μπαίνοντας μέσα σε μία βαλίτσα!

Η Φλικ Χάντσον έχει μόλις μετακομίσει με την οικογένειά της από την πόλη και το μικρό στενάχωρο σπίτι τους, στην εξοχή, όπου θα είναι όλοι πολύ πιο άνετα. Έχει μπροστά της τις διακοπές του καλοκαιριού ώστε να γνωρίσει το χωριό και να συνηθίσει το νέο μέρος. Ένα από τα πρώτα μαγαζιά που βρίσκει είναι ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο λιγάκι διαφορετικό από τα άλλα. Δεν έχει αφίσες, ούτε υπολογιστές για τα προσφέρει πακέτα διακοπών, όπως τα περισσότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία που γνωρίζει. Έχει όμως πολλές, πάρα πολλές βαλίτσες! Ράφια ολόκληρα γεμάτα βαλίτσες,. Μαγικές βαλίτσες που σε μεταφέρουν σε άλλους κόσμους. Για να τις χρησιμοποιήσεις όμως πρέπει να είσαι μέλος της Λέσχης Παράξενων Κόσμων.

Η Φλικ ενθουσιάζεται όταν δέχεται μια πρόσκληση να γίνει μέλος της Λέσχης. Δεν την τρομάζουν οι κανόνες τις Λέσχης, ούτε το βιβλίο που πρέπει να διαβάσει για να ξέρει με τι πάει να μπλέξει. Σύντομα όμως θα καταλάβει πως κάτι ύποπτο συμβαίνει στο μαγικό πολυσύμπαν. Οι πιο γνωστοί Παράξενοι Κόσμοι είναι αναστατωμένοι. Ολόκληροι δρόμοι εξαφανίζονται από κάποιες πόλεις ενώ χιονοθύελλες ξεσπούν μες στην καρδιά του καλοκαιριού. Με οδηγό τον Τζόναθαν Μερκάτορ, τον Επικεφαλή Φύλακα της Λέσχης, η Φλικ θα προσπαθήσει να καταλάβει τι συμβαίνει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να διορθώσει την κατάσταση.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ταξιδιωτικό Πρακτορείο» έχει σκοπό να ιντριγκάρει τον αναγνώστη μέσα από τη μαγεία που σκορπάει ολόγυρα. Με ήρωες δυο παιδιά, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι κι ένα μεγαλύτερο αγόρι, καταφέρνει να τραβήξει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Καταρχήν, η Φλικ είναι η μεγάλη αδερφή ενός νηπίου, ενός παιδιού που θέλει πολύ φροντίδα και κόρη δύο ανθρώπων που δουλεύουν άπειρες ώρες. Η εικόνα που σχηματίζει κανείς για τη μικρή ηρωίδα, είναι πως αναγκάζεται να γίνει από πολύ μικρή, πολύ υπεύθυνη και με πολλές αρμοδιότητες στη πλάτη της από τόσο νωρίς. Για να δουλεύουν όλα ρολόι στο σπίτι, όσο οι γονείς της λείπουν πρέπει να την εμπιστεύονται πως θα κάνει αυτό που πρέπει, θα φροντίσει το σπίτι και το μικρό της αδερφό όπως και τον εαυτό της. Αναγκαστικά, έχει μάθει να είναι πολύ πιο προσεχτική από τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Φαίνεται πως της λείπει η ξεγνοιασιά και το παιχνίδι, οπότε δεν είναι να απορεί κανείς που αποφασίζει να εξερευνήσει παράξενους κόσμους που προσεγγίζονται μέσα από βαλίτσες, παρέα με ένα αγόρι που μόλις γνώρισε.

Ο Τζόναθαν έχει αναλάβει τη φροντίδα του πρακτορείου χωρίς να έχει εκπαιδευτεί πλήρως ως Επικεφαλής Φύλακας και ενώ υπάρχουν πολλά ακόμα που αγνοεί. Όπως για παράδειγμα τι ακριβώς συνέβη στη μητέρα του και που μπορεί να βρίσκεται ο πατέρας του. Είναι σίγουρος πως βρίσκεται κάπου στο πολυσύμπαν, όμως δεν έχει ιδέα που και γιατί έφυγε. Έχει σταματήσει να τον αναζητά, αφού έψαξε στα πιο πιθανά σημεία, όμως όταν συναντά ένα κορίτσι που βλέπει τη μαγεία τόσο ξεκάθαρα όσο η Φλικ, αποφασίζει πως αξίζει τον κόπο να κάνει άλλη μια προσπάθεια να τον εντοπίσει.

Οι δυο τους θα μπλέξουν σε μια περιπέτεια χωρίς προηγούμενο. Θα βρεθούν σε κόσμους με ξωτικά που δε μεγαλώνουν ποτέ, αλλά μένουν πάντα παιδιά, αλλά και σε άλλους από τους οποίους έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά. Θα ταξιδέψουν στην Πόλη των Πέντε Φώτων, το κέντρο του πολυσύμπαντος και θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι που δεν περιμένουν.

Μια φανταστική ιστορία γεμάτη μαγεία και ένα εξαιρετικό πρώτο βιβλίο που προϊδεάζει για μια εξίσου μαγική συνέχεια!

Κατάλληλο για παιδιά από 9 ετών

 

Εκδόσεις Διόπτρα

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η L.D. Lapinski ζει έξω από το δάσος του Σέργουντ με την οικογένειά της, πολλά βιβλία και έναν γάτο που τον λένε Έκτωρ. Όταν δεν γράφει μπορεί να ντύνεται με κοστούμια χαρακτήρων και να κάνει μιμήσεις (cosplaying), να πίνει αναψυκτικό κεράσι και να φροντίζει ένα δάσος από παχύφυτα. Το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Οι Παράξενοι Κόσμοι είναι το πρώτο της βιβλίο.

 

2 thoughts on “«Οι Παράξενοι Κόσμοι» από την L.D. Lapinski #BookReview

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.