«Τα μυστικά του θυελλοδάσους» από την L.D. Lapinski #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Έχοντας διαβάσει τα δύο προηγούμενα βιβλία της σειράς «Ταξιδιωτικό Πρακτορείο: Οι Παράξενοι Κόσμοι» δεν μπορούσα να μη διαβάσω και το τρίτο και τελευταίο βιβλίο για να δω πως ολοκληρώνεται η ιστορία και που οδηγούν οι περιπέτειες της Φλικ και του Τζόναθαν!

Σε αυτή την τρίτη περιπέτεια, οι τρεις φίλοι, Η Φλικ, ο Τζόναθαν και η ξαδέρφη του η Έιβερι που γνωρίσαμε στο δεύτερο βιβλίο «Στην άκρη του ωκεανού», μπαίνουν σε ακόμα πιο επικίνδυνες περιπέτειες. Όπως είχαμε δεις τα προηγούμενα δύο βιβλία, κάτι συμβαίνει με τη μαγεία στο πολυσύμπαν. Στην αρχή ήταν η καταστροφή στην πόλη των Πέντε Φώτων. Όμως θα περίμενε κανείς πως το εμπόδιο αυτό ξεπεράστηκε αφότου οι υπεύθυνοι εξορίστηκαν σε ένα μέρος από όπου δε θα μπορούσαν να φύγουν. Όμως μετά σειρά πήρε το Ρήγμα, ένας υδάτινος κόσμος που συνεχώς συρρικνωνόταν. Η μαγεία έφευγε από τον κόσμο και οι τρεις φίλοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Τουλάχιστον κατάφεραν να σώσουν τους κατοίκους του κόσμου αυτού, μεταφέροντάς τους σε ένα άλλο κόσμο. Όμως πρέπει να βρεθεί μια λύση. Υπάρχουν μαγικές αναταράξεις σε ολόκληρο το πολυσύμπαν και αν δεν κάνουν κάτι, μπορεί και να καταστραφεί!

Οι Σιρέν, μια κάστα μαγικών ανθρώπων, είναι αυτοί που τρομοκρατούν το πολυσύμπαν. Αυτοί είναι που κρύβονται πίσω από όλα όσα συμβαίνουν με τη μαγεία. Είναι υπεύθυνοι τόσο για τα συμβάντα στα Πέντε Φώτα, όσο και για την καταστροφή του Ρήγματος και από ότι φαίνεται δεν τους συμπαθεί κανείς. Ίσως φταίει που καταναλώνουν μαγεία. Όπως και να έχει, οι Σιρέν ψάχνουν να βρουν μια βαλίτσα πολύ σημαντική και πολύ καλά κρυμμένη. Αν τη βρουν, είναι πολύ πιθανό το πολυσύμπαν να καταστραφεί. Οι τρεις φίλοι θα προσπαθήσουν να τους προλάβουν σε αυτόν τον αγώνα δρόμου που είναι η αναζήτηση της πιο ισχυρής βαλίτσας. Στην πορεία θα μάθουν μυστικά του παρελθόντος τόσο για το ταξιδιωτικό πρακτορείο, όσο και για τις οικογένειές τους.

Περίεργοι κόσμοι κάνουν την εμφάνισή τους και σε αυτό το βιβλίο, πώς θα μπορούσαν να λείπουν άλλωστε. Παλιοί γνώριμοι, φίλοι και εχθροί έρχονται να ενωθούν και να πολεμήσουν πλάι πλάι για το καλό όλων. Οι παλιές έχθρες ξεχνιούνται απέναντι στο κακό. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πράγμα που μαθαίνουμε μέσα από αυτό το βιβλίο.

Μαθαίνουμε και για τη σημασία του να λες πάντα την αλήθεια, να μοιράζεσαι με τους δικούς σου ανθρώπους τις αλήθειες και τα μυστικά σου όσο ακόμα τους έχεις δίπλα σου, γιατί δε θα είναι εκεί για πάντα, αλλά και γιατί είναι οι δικοί σου άνθρωποι, αυτοί που θα σε καταλάβουν, αυτοί που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ή να βρεις λύσεις στα προβλήματα που σε απασχολούν. Όλα είναι καλύτερα ή μοιάζουν πιο εύκολα όταν τα μοιράζεσαι.

Κατάλληλο για παιδιά από 9 ετών.

 

Εκδόσεις Διόπτρα

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η L.D. Lapinski ζει έξω από το δάσος του Σέργουντ με την οικογένειά της, πολλά βιβλία και έναν γάτο που τον λένε Έκτωρ. Όταν δεν γράφει μπορεί να ντύνεται με κοστούμια χαρακτήρων και να κάνει μιμήσεις (cosplaying), να πίνει αναψυκτικό κεράσι και να φροντίζει ένα δάσος από παχύφυτα. Το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Οι Παράξενοι Κόσμοι είναι το πρώτο της βιβλίο.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.