«Η Εκδίκηση της Σειρήνας» από την Λία Αραµπατζή #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Πολύ χαίρομαι να διαβάζω ταλαντούχους νέους συγγραφείς. Μία εξ αυτών είναι και η Λία Αραμπατζή, της οποίας το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Η Εκδίκηση της Σειρήνας» διάβασα πρόσφατα και ανυπομονώ να δω πως θα εξελιχθεί η γραφή της!

Η ιστορία μας ξεκινάει με το ημερολόγιο μιας νεαρής κοπέλας και συνεχίζει με τη δολοφονία ενός Έλληνα υπουργού στο εστιατόριο της ηρωίδας μας, της Λυδίας.  Η ίδια προσπαθεί να προστατέψει το εστιατόριο και το προσωπικό της, όμως φαίνεται πως κάποια σχέση έχει με όλη αυτή την ιστορία. Ο υπεύθυνος του τμήματος ανθρωποκτονιών, Φίλιππος Αντωνίου, είναι πεπεισμένος γι’ αυτό. Αν δεν είναι η ίδια αναμεμειγμένη, τότε σίγουρα κάτι κρύβει και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι είναι αυτό.

Το βιβλίο κινείται ανάμεσα στο παρόν και στην πορεία της έρευνας των δύο αστυνομικών, και το παρελθόν, ψήγματα του οποίου παίρνουμε μέσα από τα κομμάτια του ημερολογίου που υπάρχουν πριν από κάθε κεφάλαιο. Το ημερολόγιο της Αρτέμιδος Οικονόμου κρύβει μυστικά του παρελθόντος, αλλά ταυτόχρονα μας δίνει όλη την αλήθεια της. Η ίδια η Αρτέμιδα πέρασε πολλά καθώς μεγάλωσε μέσα σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον. Ήδη από την πρώτη σελίδα μαθαίνουμε πως ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και κακομεταχειριζόταν τη γυναίκα του, μέχρι που μια μέρα η κυρα-Χριστίνα δεν άντεξε άλλο. Έμπηξε ένα μαχαίρι στην κοιλιά του δυνάστη της και έδωσε ένα τέλος στον εφιάλτη της. Ομολόγησε την πράξη της στην αστυνομία και οδηγήθηκε στη φυλακή να τιμωρηθεί για την πράξη της, αφήνοντας έτσι την κόρη της μόνη. Όμως πλέον η Αρτέμιδα ήταν δεκαοχτώ χρονών και θα έβρισκε τρόπο να φτιάξει τη ζωή της. Έτσι πίστευε και η ίδια όταν ο πάτερ Αντώνιος τη σύστησε στην κυρία Ελίζα κι εκείνη την πήρε στη δούλεψή της. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως μπαίνοντας σε εκείνο το αρχοντικό δεν ξεκίναγε μια καλή ζωή για την Αρτέμιδα, αλλά ένας ακόμα εφιάλτης;

Τώρα θα μου πείτε ποια ήταν αυτή η Αρτέμιδα και τι ρόλο παίζει στην ιστορία μας; Ε, δε θα σας πω! Διαβάστε το βιβλίο της Λίας Αραμπατζή για να το μάθετε!

Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως πρόκειται για ένα βιβλίο με καταιγιστικό ρυθμό, πολλές εξελίξεις και μυστικά που δεν φανερώνονται παρά μόνο στο τέλος του βιβλίου. Η εκδίκηση παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση για την οποία διαβάζουμε στο βιβλίο και θέτει πολλά ερωτηματικά. Με τον τρόπο της η συγγραφέας βάζει τον αναγνώστη στη θέση της ηρωίδας και τον ρωτάει ουσιαστικά τι θα έκανε στη θέση της. Θα έπαιρνε εκδίκηση όπως εκείνη ή θα άφηνε τα καλά κρυμμένα μυστικά εκεί που είχαν θαφτεί; Θα ξεσκέπαζε τη βρώμα που συνοδεύει κάποιους επιφανείς πολίτες, ακόμα κι αν πονούσε πολύ ή θα άφηνε το κακό να συνεχιστεί;

«Η Χριστίνα πήρε το νόμο στα χέρια της και έκοψε το νήμα της ζωής στον άνθρωπο που της είχε καταστρέψει το νου, το σώμα και την ψυχή. Εγώ μίλησα! Κατέδωσα τον άντρα που προσπάθησε να μου κάνει κακό. Η Άρτεμις, από την άλλη προτίμησε να σωπάσει. Εσύ;»

 

Εκδόσεις Πηγή

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Λία Αραµπατζή γεννήθηκε στις Σέρρες το 1995. Είναι απόφοιτος του τµήµατος Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον τοµέα του ηλεκτρονικού εµπορίου. Λατρεύει να απαθανατίζει στιγµές µε τη φωτογραφική της µηχανή και να χάνεται µέσα στη µαγεία της κουζίνας. Η συγγραφή ήταν κάτι που την ενδιέφερε από µικρή.

«Η Εκδίκηση της Σειρήνας» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Social media:

Instagram: liaaramp

Facebook: Λία Αραµπατζή / Lia Arampatzi
 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.