«Ένα κουβάρι ξόρκια» από τη Michelle Harrison #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Περίμενα και φέτος όλο χαρά να βγει το επόμενο βιβλίο με τις περιπέτειες των αδερφών Γουίντερσινς και φυσικά δεν απογοητεύτηκα! Μια ακόμα υπέροχη σκληρόδετη έκδοση με φανταστικό εξώφυλλο κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα από τις Εκδόσεις Διόπτρα και φυσικά μπήκε αμέσως στη συλλογή μας! Μια στάλα μαγεία άλλωστε είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε στη ζωή μας!

Μετά από τις περιπέτειες που περίμεναν τις τρεις αδερφές αλλά και ολόκληρη την οικογένεια Γουίντερσινς στο προηγούμενο βιβλίο «Η πυξίδα της μάγισσας» ήρθε η ώρα να αφήσουν το Κροουστόουν και να μεταφερθούν στο Πέντλγουικ, ένα μέρος που φαίνεται ήσυχο και συμπαθητικό. Μια ευκαιρία για μια καινούρια αρχή μακριά από μάγια και περίεργα άλλα φαινόμενα. Το νέο μέρος είναι τόσο όμορφο και γραφικό που είναι σαν να έχουν μεταφερθεί σε έναν άλλο κόσμο. Όταν όμως βλέπουν το σπίτι που θα μείνουν, τα κορίτσια δεν μπορούν να μην αναρωτηθούν αν η γιαγιά τους ήταν μεθυσμένη όταν επέλεξε το σπίτι. Εκτός του ότι φαίνεται παλιό και ταλαιπωρημένο, πράγμα που λύνεται με λίγο καθάρισμα και μερικές επισκευές, το σπίτι φαίνεται να γέρνει! Η Φλις πάντως δεν είναι και πολύ χαρούμενη με αυτό το γεγονός αφού νιώθει πως στο πάνω πάτωμα του σπιτιού είναι σαν να βρίσκεται σε βάρκα και σχεδόν νιώθει τη ναυτία να έρχεται!

Όμως όλη η οικογένεια είναι αποφασισμένη να κάνει μια νέα αρχή χωρίς ευτράπελα! Αυτά όμως δεν θα αργήσουν να τις ακολουθήσουν και σύντομα θα βρεθούν όλοι τους μπλεγμένοι σε ένα γαϊτανάκι που κρατάει χρόνια. Οι άνθρωποι που θα γνωρίσουν δεν είναι αυτοί που φαίνονται να είναι. Υπάρχει μια λίμνη κι ένα δέντρο όπου ο θρύλος λέει ότι πέθανε μια μάγισσα. Ακόμη και το δάσος που υπάρχει κοντά στο χωριό είναι μαγεμένο και οι κάτοικοι δεν το πλησιάζουν! Όμως οι θαρραλέες αδερφές Γουίντερσινς, με γνώμονα την αγάπη που τις διακρίνει, θα βαλθούν να λύσουν το ξόρκι που πλανάται πάνω από το Πέντλγουικ εδώ και χρόνια, και να επιστρέψουν την ηρεμία και πάλι στους κατοίκους του.

Η δημιουργικότητα της συγγραφέως δεν έχει προηγούμενο και η περιπέτεια που μας χαρίζει απλόχερα και σε αυτό το βιβλίο κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον! Όσο κι αν νομίζετε ότι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ίσως δεν κάνει για εσάς ή ίσως δεν καταφέρει να σας κρατήσει το ενδιαφέρον, η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι τα καταφέρνει και με το παραπάνω! Χωρίς να έχει στις σελίδες του μοχθηρά εγκλήματα ή μοιραίους έρωτες και με ήρωες τρία κορίτσια, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι μια έφηβη, αναδεικνύει την αδελφική αγάπη, τη δύναμη της φιλίας και της καλοσύνης. Και θυμίζει σε όλους μας πως, ακόμα και το πιο μικρό παιδί είναι ικανό να καταφέρει πολλά πράγματα για τους ανθρώπους που αγαπάει!

Κατάλληλο για παιδιά από 9 ετών.

 

Εκδόσεις Διόπτρα

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

michelle_harrisonH Michelle Harrison ζει στο Έσεξ με τον γιο της, Τζακ, και τρεις γάτες, τις Μαρμάιτ, Σόρσα και Γουίντερσινς. Το πρώτο της νεανικό μυθιστόρημα, The Thirteen Treasures, τιμήθηκε με το βραβείο των Waterstones. Ακολούθησαν τα βιβλία The Thirteen Curses και The Thirteen Secrets και παράλληλα εξέδωσε το πρίκουελ της τριλογίας με τίτλο One Wish. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο Calderdale Book of the Year για το μυθιστόρημα The Other Alice. Tο Μια Στάλα Μαγεία είναι το πρώτο της τριλογίας Οι Περιπέτειες των Γουίντερσινς. Αυτό είναι το όγδοο μυθιστόρημά της και το σίκουελ του Μια Στάλα Μαγεία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site: www.michelleharrisonbooks.com

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.