«Η Εξιλέωση» από τη Lorraine Heath #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Όπως καταλάβατε, ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της «Τριλογίας του Τέξας» όπου διαβάζουμε για την ιστορία του τρίτου αδερφού Λι, του Όστιν.

Ο Όστιν ήταν ο πιο μικρός από τους τρεις αδερφούς και μάλιστα είχε γεννηθεί αρκετά αργότερα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Όταν εκείνοι γύρισαν από τον πόλεμο ο Όστιν ήταν μόλις πέντε χρονών και είχε μόλις χάσει τη μητέρα του. Συνεπώς μεγάλωσε μαζί τους στην ουσία και έβλεπε τον Ντάλας πιο πολύ σαν πατέρα του. Έτσι έμαθε από εκείνους να είναι σωστός άνθρωπος, να έχει αξίες. Γι’ αυτό και προτίμησε να πάει στη φυλακή για ένα φόνο που δεν έκανε. Ήταν ο τρόπος του να προστατέψει τη γυναίκα που αγαπούσε. Έτσι, πέρασε πέντε χρόνια μακριά της, αλλά με τη σκέψη της και την ελπίδα να τη δει όταν θα έβγαινε. Όταν θα ήταν και πάλι ελεύθερος.

Όταν όμως έρχεται εκείνη η στιγμή και επιστρέφει στον τόπο του ανακαλύπτει πως η αγαπημένη του δεν τον περίμενε. Είναι πλέον παντρεμένη και έχει και παιδί. Ο Όστιν θέλει τώρα να πάρει πίσω τα χρόνια που έχασε στη φυλακή. Για να το καταφέρει αυτό, πρέπει να βρει τον πραγματικό δολοφόνο και να τον παραδώσει στις αρχές. Μόνο έτσι θα καθαρίσει το όνομά του και θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του. Φεύγει λοιπόν για το Όστιν, την πόλη από την οποία πήρε το όνομά του, γιατί πιστεύει πως εκεί βρίσκεται αυτός ο άντρας.

Στο δρόμο του θα συναντήσει μια όμορφη γυναίκα, τη Λόρι Γκραντ. Η Λόρι μένει σε μια απομονωμένη φάρμα με μόνη συντροφιά το σκύλο της. Δεν του το λέει στην αρχή, όμως πριν από κάποια χρόνια έχασε τους γονείς και τον αδερφό της, όταν ένας άντρας τους επιτέθηκε. Θα ήταν κι αυτή νεκρή, αν η σφαίρα την είχε πετύχει λίγο πιο χαμηλά. Έχει σχεδόν παραιτηθεί από τη ζωή και δε θέλει να είναι κοντά σε κόσμο, όταν όμως γνωρίζει τον Όστιν αρχίζει να ονειρεύεται ξανά.

Στην αρχή του βιβλίου, υπάρχει ένα γράμμα από τη συγγραφέα. Εκεί μας λέει ότι ολόκληρη η τριλογία ξεκίνησε από τον Όστιν. Είχε εμπνευστεί έναν χαρακτήρα που έχοντας μόλις βγει από τη φυλακή, κάθεται στο τραπέζι να φάει με την οικογένειά του και προστατεύει το φαγητό του. Έπειτα άρχισε να τον βλέπει σε μικρότερη ηλικία, να πλάθει στο νου της την οικογένειά του και τα αδέρφια του και έτσι γεννήθηκαν οι δύο ιστορίες που διαβάσαμε πρώτα.

Σε αυτό το τρίτο βιβλίο βλέπουμε τον Όστιν να είναι ένας ώριμος ενήλικας πλέον. Δεν είναι το νεαρό αγόρι που γνωρίσαμε στα προηγούμενα βιβλία. Βλέπουμε σίγουρα την επιρροή που είχε πάνω του ο εγκλεισμός του, όπως βλέπουμε ότι δεν ξέχασε τα όσα είχε μάθει μεγαλώνοντας. Το σίγουρο είναι ότι δεν αλλοιώθηκε η προσωπικότητά του η οποία αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο σε αυτό το βιβλίο. Και ταιριάζει πολύ με αυτή της Λόρι.

Η ιστορία του Όστιν και της Λόρι ήταν πολύ ωραία κι αυτή. Μπορεί να μην ήταν η αγαπημένη μου από την τριλογία, όμως τη διάβασα ευχάριστα!

 

Εκδόσεις Elxis

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

04f84104715e4eb86f4a51faadb7f7a8Η Lorraine Heath ονειρευόταν από μικρή να γίνει συγγραφέας. Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, έγραψε εκπαιδευτικά βιβλία, διαφημιστικά κείμενα, άρθρα και κώδικες υπολογιστών. Πάντα όμως κάτι έλειπε. Το 1990, διάβασε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα και όχι απλώς μαγεύτηκε, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε τι έλειπε από τα κείμενά της: κακά παιδιά, απατεώνες και καθάρματα. Από τότε γράφει γι’ αυτούς. Η δουλειά της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των RWA’s RITA®, ένα μετάλλιο HOLT και ένα Βραβείο Συνολικής Προσφοράς από τους Romantic Times. Τα μυθιστορήματά της έχουν εμφανιστεί στις λίστες με τα ευπώλητα του USA Today και των New York Times. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν οι σειρές Η τριλογία του Τέξας, Απατεώνες αριστοκράτες και Οι διεφθαρμένοι αριστοκράτες. http://www.lorraineheath.com

Website / Facebook / Twitter / Instagram

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.