Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου
Όσοι έχετε διαβάσει τη «Φλόγα της Ελεγκάντι» έχετε σίγουρα μαγευτεί από τον κόσμο της «Νημφαιάς Ακαδημίας». Μαγεία, μυθικά πλάσματα, μια Ακαδημία διαφορετική από τις άλλες, νεανικοί έρωτες και ίντριγκες συνθέτουν το πρώτο βιβλίο της σειράς που αγαπήθηκε πολύ! Τα ίδια και ακόμα περισσότερα έρχονται να προστεθούν στο δεύτερο βιβλίο και να μας κάνουν να το αγαπήσουμε εξίσου ή ακόμα περισσότερο από το πρώτο! Κι αν δεν τα θυμόσαστε όλα, μην ανησυχείτε, υπάρχει μια περίληψη στην αρχή του βιβλίου, με όλα τα σημαντικά στοιχεία και γεγονότα που θα πρέπει να θυμόμαστε πριν προχωρήσουμε στο δεύτερο βιβλίο. Αν βέβαια τα διαβάζετε τώρα και τα δύο μαζί, μπορείτε να παραλείψετε την εισαγωγή και να μπείτε κατευθείαν στο ψητό!
Οι ψυχές πάνε εκεί που παρά μόνο αγαπήθηκαν.
― Χριστίνα Μ. Ψύλλα, Η Βασίλισσα του Χρόνου
Πάμε λοιπόν στο ψητό που λέγαμε!
Η Ελίζ έχει πλέον ξεκαθαρίσει την κατάσταση μέσα της, τουλάχιστον σχετικά με το ποια και τι είναι. Η πορεία της στη Νημφαιά Ακαδημία συνεχίζεται, μαζί με τα μαθήματα, την εξάσκηση, τις φιλίες που δοκιμάζονται και τα άτομα που πιθανόν δε θα ήθελε να βλέπει! Αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά, έτσι είναι η ζωή! Μπορεί όμως να βάλει τα δυνατά της για να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της και να ελέγξει τη ζωή, της στο μέτρο του δυνατού. Γιατί, φυσικά, κάποια πράγματα είναι πάνω και πέρα από τις δυνάμεις της!
Νέα πρόσωπα προστίθενται στην καθημερινότητα της Ακαδημίας, πρόσωπα που ναι μεν δεν είναι άγνωστα στην Ελίζ, δεν είναι όμως και πάντα ευχάριστο να τα βλέπει! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχονται και τα Παιχνίδια Μάχης, που μόνο παιχνίδια δεν είναι. Πρόκειται για κάποιες από τις δοκιμασίες από τις οποίες πρέπει να περάσουν όλοι στην Ακαδημία. Δοκιμασίες που έχουν πολλά να αποκαλύψουν.
Η αλήθεια με τα χρόνια γίνεται μύθος, όταν ο κόσμος φοβάται αυτό που δεν μπορεί να εξηγήσει.
-Ελίζ
― Χριστίνα Μ. Ψύλλα, Η Βασίλισσα του Χρόνου
Και τα παλιά πρόσωπα είναι εκεί όμως. Δε θα σας λείψει κάποιος από τους χαρακτήρες που αγαπήσατε στο πρώτο βιβλίο! Φίλοι, εχθροί, καθηγητές και φοιτητές της Ακαδημίας είναι εκεί και παίζουν το δικό τους ρόλο. Όπως για παράδειγμα τα δυο αγόρια που έκλεψαν πολλές καρδιές και που το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν κι εδώ, μπερδεύοντας την Ελίζ ακόμα περισσότερο. Μην περιμένετε να σας πω ποιος κερδίζει τελικά την καρδιά της, σπόιλ δεν κάνω και μέχρι τώρα θα έπρεπε να το ξέρετε καλά! Αφήστε που στο τέλος του βιβλίου έχουμε μια αποκάλυψη σοκ! Και μέχρι να φτάσουμε εκεί, έχουμε περάσει από σαράντα κύματα. Κυριολεκτικά!
«Φοβάσαι τόσο πολύ να μείνεις μόνη σου, που στο τέλος αυτό πετυχαίνεις, διώχνοντάς μας μακριά σου».
-Κάι
― Χριστίνα Μ. Ψύλλα
Μαγεία, περιπέτεια και έρωτας είναι τα βασικά συστατικά αυτού του βιβλίου. Μυστικά που αποκαλύπτονται, ερωτήσεις που απαντώνται και καινούρια, τεράστια ερωτηματικά που σχηματίζονται κι εμείς τσιμπάμε το τυράκι και μπαίνουμε στην παγίδα με τη θέλησή μας.
«Η Βασίλισσα του Χρόνου» έρχεται για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ή μήπως για να τα μπερδέψει λίγο ακόμα; Χα! Θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο για να μου πείτε εσείς τι νομίζετε ότι κάνει! Θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις 15 Ιουνίου!
«Αν επιδιώκεις συνεχώς να μην πληγωθείς, θα ξεχάσεις να ζήσεις».
-Στεφάν Γκέρμο
― Χριστίνα Μ. Ψύλλα, Η Βασίλισσα του Χρόνου
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Χριστίνα Μαρία Ψύλλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Έχει διακριθεί πολλάκις ως Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στο Τάε Κβον Ντο και σπουδάζει Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τώρα βέβαια, θα αναρωτιέστε τι σχέση έχει με τη συγγραφή ενός βιβλίου. Το ίδιο απορούσε και εκείνη, μέχρι που το έργο της ολοκληρώθηκε και ανακάλυψε ότι ήταν ο εαυτός της. Οι σκέψεις, τα λόγια της, η ιστορία που ήθελε να πει στον κόσμο.
Επίσης, απολαμβάνει τα ταξίδια και το σινεμά. Κατά πάσα πιθανότητα θα τη βρείτε σε μία από τις αίθουσες να κλαίει με το τέλος της ταινίας. Αν δεν είναι εκεί, τότε θα έχει έρθει η άνοιξη, και θα είναι έξω να την εξερευνήσει.
Ιστοσελίδα: www.christinapsylla.gr
Instagram: eliz_white
πόσο υπέροχη κριτική Γεωργία μου!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ <3 <3 <3
Το βιβλίο είναι υπέροχο!! Ανυπομονώ για το τρίτο, να ξέρεις!! 🥰🥰🥰