«Το πιο μελωδικό ρεφρέν» από τη Μαίρη Ελευθεριάδου #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Ιούνης μπήκε. Το καλοκαίρι έφτασε. Η πιο θετική εποχή του χρόνου είναι πλέον εδώ. Και λέω θετική, γιατί για τους περισσότερους από εμάς το καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, χαρά, βόλτες με φίλους, διακοπές και πολλά ακόμα! Ακόμα κι εμείς που τον περισσότερο καιρό δουλεύουμε, πράγμα που δεν αλλάζει ανάλογα με την εποχή, όσο έξω έχει ήλιο και η μέρα είναι μεγάλη, βλέπουμε τα πράγματα, τη ζωή την ίδια, λιγάκι πιο θετικά! Πολλοί λοιπόν αυτή την εποχή θέλουμε να διαβάζουμε βιβλία που μιλούν για έρωτες και για τα ωραία της ζωής. Αν είστε τέτοιος τύπος, έχω να σας προτείνω ένα γλυκό ρομαντικό βιβλίο από μια νέα συγγραφέα.

«Το πιο μελωδικό ρεφρέν» είναι μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δυο νέα παιδιά, την Ηλέκτρα και τον Πέτρο, που πιθανώς να σας θυμίσει τον εαυτό σας, τον τωρινό ή τον παλιότερο. Προσωπικά, μου θύμισε παλιές, πιο ξέγνοιαστες εποχές, τότε που ο έρωτας είχε άλλη σημασία, όπως και τα περισσότερα στη ζωή άλλωστε. Οι δύο νέοι θα γνωριστούν τυχαία, θα νιώσουν αυτή τη σπίθα που θα ανάψει στις καρδιές του, τόσο εύκολα όπως ανάβει στις καρδιές όλων των νέων ανθρώπων. Μια σπίθα που θα ριζώσει και θα θρέψει μια φωτιά που θα τους καίει για καιρό.

Οι δύο ήρωες έχουν την ωριμότητα που θα περίμενε κανείς από δύο τόσο νέα παιδιά. Έχουν το πάθος και την ένταση να ζήσουν αυτό που νιώθουν κι αυτό που θέλουν για το μέλλον τους, όμως έχουν κι όσα ορίζει η νιότη τους. Τον παρορμιτισμό, τα γρήγορα και πολλές φορές λανθασμένα συμπεράσματα.

Η γραφή της Μαίρης Ελευθεριάδου είναι φρέσκια και εκπέμπει ένα ρομαντισμό. Δείχνει μια ευαισθησία που πιθανώς υπάρχει στο χαρακτήρα της, αν αυτό είναι κάτι μπορεί κανείς να καταλάβει από το γραπτό ενός συγγραφέα. Η αλήθεια είναι ότι συμπάθησα πολύ την ηρωίδα της, αν και δε συμφωνούσα με τις αποφάσεις που πήρε, γνωρίζοντας πως έπραξε πολύ γρήγορα και ίσως επιπόλαια, χωρίς να λάβει υπόψη της τα γεγονότα, και με γνώμονα μόνο τα όσα είδε και σε όσα κατέληξε η σκέψη της, χωρίς να δώσει μια ευκαιρία και στην άλλη πλευρά, χωρίς να ακούσει τι είχε να πει ο Πέτρος για όλα όσα εκείνη συμπέρανε.

Το βιβλίο αποτελείται από 17 κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο αντιστοιχεί και σε ένα μουσικό κομμάτι, ο τίτλος του οποίου είναι και ο τίτλος του κεφαλαίου. Στίχοι των τραγουδιών κοσμούν το κείμενο, μιας και συνδέονται με όσα ζουν ή νιώθουν οι χαρακτήρες στο συγκεκριμένο κεφάλαιο.

Η συγγραφέας έχει δημιουργήσει μια playlist με τα κομμάτια αυτά, την οποία μπορούμε να ακούμε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης και να κάνουμε τη σύνδεση ανάμεσα στους στίχους, τη μουσική και φυσικά το κείμενο. Τη συγκεκριμένη playlist θα τη βρείτε παρακάτω, όπου βλέπετε πως περιέχει 18 κομμάτια, μιας και το τελευταίο είναι το trailer του βιβλίου.

 

 

Εκδόσεις Οσελότος

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαίρη Ελευθεριάδου γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι καθηγήτρια γαλλικών και αρθρογραφεί στο site Sociall.gr. Στον ελεύθερο χρόνο της αγαπά να περνά όμορφες στιγμές με την οικογένεια και την παρέα της, να διαβάζει, να ταξιδεύει και να γράφει. «Το πιο μελωδικό ρεφρέν» είναι το πρώτο της βιβλίο.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.