«Κόκκινο, Λευκό και Βασιλικό Μπλε» από την Casey McQuiston #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Πολιτικό σκάνδαλο ή μια ιστορία αγάπης; Τι γίνεται όταν ο γιος της Προέδρου των ΗΠΑ και ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, ερωτεύονται; Ποιος θα το φανταζόταν ε;

Η μητέρα του Άλεξ είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία αυτή η κυβέρνηση να αποκτήσει ή να κατακτήσει κι άλλες πρωτιές. Έτσι επιστρατεύεται ο γιος της προέδρου, με τη θέλησή του φυσικά, ο οποίος, αντίθετα με την αδερφή του Τζουν, θέλει να είναι μέσα στη δράση! Είναι στο πρώτο έτος σπουδών του και παρ’ όλο που θα μπορούσε να κάνει μια χαλαρή και ανέμελη φοιτητική ζωή, μένει στο Λευκό Οίκο και ανήκει στο οπλοστάσιο της μητέρας του. Δεδομένο ότι ο πατέρας του Άλεξ είναι Μεξικανός, καθώς και το ότι τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του ανήκουν στη Δημοκρατική παράταξη, δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι ενθουσιασμένος με τον πρίγκηπα της Ουαλίας, ούτε και με το θεσμό γενικότερα. Οι δύο χώρες είχαν πάντα πολύ καλές σχέσεις. Όμως, οι δύο νέοι έχουν βρεθεί σε πολλές περιπτώσεις στον ίδιο χώρο και φαίνεται ότι ο Άλεξ και ο Χένρι δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλο. Μέχρι τη στιγμή που μια από τις διαμάχες τους παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας και για να κατευνασθούν τα ΜΜΕ και να μη δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, ο Άλεξ και ο Χένρι πρέπει να δείξουν ότι έχουν μια καλή και φιλική σχέση. Πολύ σύντομα θα αρχίσουν να προσποιούνται για τα μάτια του κόσμου, πράγμα που θα τους φέρει σε επαφή και θα αρχίσουν να μιλούν μεταξύ τους και να διαμορφώνουν μια νέα σχέση.

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω! Τα δυο αγόρια είχαν πολύ χημεία και ταίριαζαν τόσο πολύ μεταξύ τους! Μπορεί να υποτίθεται πως ήταν άσπονδοι εχθροί, αλλά αυτό άλλαξε πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα και μετατράπηκε σε φιλία. Αυτή η φιλία και η μεταξύ τους επικοινωνία, έστω και μέσω μηνυμάτων, ήταν που τους έφερε πιο κοντά και είδαν τα πραγματικά τους αισθήματα.

Πέρα από αυτό όμως, μια σχέση ανάμεσα στους δύο γιους των δύο χωρών, κάτι που δε θα βλέπαμε πολύ εύκολα έξω από ένα βιβλίο, η συγγραφέας έχει πολλά να πει. Ίσως και πάρα πολλά. Καταρχάς, έχουμε την πρώτη γυναίκα Αμερικανίδα Πρόεδρο και, σαν να μην έφτανε αυτό, ο πατέρας των παιδιών της είναι Μεξικανός. Κοινώς, η συγγραφέας θέλει να χτυπήσει την πατριαρχία. Βέβαια η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος πρέπει να δουλέψει παραπάνω από τους άντρες προκατόχους της, πράγμα που βλέπουμε σε όλους τους κλάδους της κοινωνίας μας. Επίσης, έχουμε το θέμα του Μεξικανού πατέρα, που χτυπάει την πόρτα στα σύνορα της χώρας με το Νότο και όλους τους ισπανόφωνους μετανάστες που καθημερινά παλεύουν να τα περάσουν. Άλλο ένα φλέγον θέμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Και να μην ξεχνάμε τα σκάνδαλα, από τα οποία έχουν χτιστεί αυτοκρατορίες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Με άλλα λόγια, αυτό το βιβλίο τα είχε όλα. Όλα τα βασικά προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ίσως και σε υπερβολικό βαθμό. Βέβαια, ως εκ θαύματος, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος και οι ισπανόφωνοι συνεργάτες της καταφέρνουν να βρουν τη λύση και να μην καταστραφούν τα πάντα. Άλλωστε πρόκειται για μυθοπλασία, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Διαβάστε το για την υπέροχη σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους με πολλούς περιορισμούς στην προσωπική τους ζωή. Διαβάστε το αν σας αρέσει να διαβάζετε για Βασιλείς. Διαβάστε το για τους δευτερεύοντες χαρακτήρες που απλά τα σπάνε!

 

Εκδόσεις Διόπτρα

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Τα βιβλία της Casey McQuiston (they/she) έχουν κατακτήσει την κορυφή στην best seller λίστα των New York Times. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λουιζιάνα όπου έμαθε να εκτιμά τις καλές ιστορίες και τα φρεσκοψημένα μπισκότα. Πλέον ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη με το σκυλάκι της, τον Πέπερ.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.