«Ο Δρόμος των Βασιλέων, Δ’ Τόμος: Ο Πύργος» από τον Brandon Sanderson #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Ήρθε ο καιρός και μεταφράστηκε και ο τέταρτος και τελευταίος τόμος του βιβλίου «Ο Δρόμος των Βασιλέων» και παρ’ όλο που η ανάγνωση ολοκληρώθηκε, πολλά ερωτήματα παραμένουν άλυτα. Ωστόσο, μιας και πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι του βιβλίου, ο αναγνώστης αποζημιώνεται με τη δράση που παίρνει κατά πολύ τα πάνω της!

Η ιστορία μας εδώ διαδραματίζεται κατά βάση στη «Θρυμματισμένη Πεδιάδα», εκεί που μαίνεται ο πόλεμος εκδίκησης για τον νεκρό βασιλιά Γκάβιλαρ. Οι Υψηλοί Πρίγκηπες συνεχίζουν να έχουν τεταμένες σχέσεις και ο διάδοχός του, ο Έλοκαρ ανησυχεί πως κάποιος θέλει να τον σκοτώσει. Πολιτικά παιχνίδια και συνομωσίες δίνουν και παίρνουν και κανείς δεν ξέρει ποιον μπορεί να  εμπιστευτεί και ποιον όχι. Οι Αλέθιοι συνεχίζονται να μάχονται τους Παρσέντι, αλλά δεν είναι ένας ενωμένος στρατός. Είναι πολλοί διαφορετικοί στρατοί στο ίδιο μέρος. Όταν μια συμμαχία μπει σε ισχύ, τα πράγματα θα αλλάξουν, όμως είναι αυτό αρκετό για να κερδηθεί ο πόλεμος; Θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη.

Και από ότι φαίνεται, εμπιστοσύνη υπάρχει προς το παρόν μόνο ανάμεσα στου γεφυροποιούς του Κάλαντιν. Από εκεί που ήταν απλά κάποιοι σκλάβοι που αναγκάζονταν να δουλέψουν μαζί, έχουν πλέον γίνει μια καλά οργανωμένη και εκπαιδευμένη ομάδα γεφυροποιών που νοιάζονται ο ένας για τον άλλο, ακόμα κι αν δεν το δείχνουν πάντα. Οι πιο απλοί, καθημερινοί άνθρωποι είναι και οι πιο γενναίοι, ειδικά όταν πιστεύουν σε κάτι, σε κάποιον ή απλά στον εαυτό τους. Κι αυτό θα το αποδείξουν σε μια δύσκολη στιγμή, όταν θα κριθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε κάτι που θέλουν πολύ και στο σωστό.

Ε ναι, δεν μπορώ να σας εξηγήσω και ποιο είναι το δίλημμα των γεφυροποιών, θα προδώσω πολλά από την πλοκή και δεν το θέλουμε αυτό! Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι η ανάγνωση με αποζημίωσε για όλο το διάστημα της αναμονής και μάλιστα, όχι μόνο αυτό, αλλά με κάνει να θέλω να διαβάσω τη συνέχεια τώρα! Άμεσα! Πότε είπαμε ότι έρχεται το επόμενο βιβλίο; Δεν είπαμε;

Λίγο πριν το τέλος, βλέπουμε και τη Σάλα καθώς και ένα κομμάτι από το ρόλο που θα παίξει στη συνέχεια. Όσα έγιναν μέχρι τώρα έχουν τη σημασία τους και η Σάλα καταλήγει σε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα. Θα κληθεί και πάλι να διαλέξει ανάμεσα στη Τζάσναχ και την οικογένειά της, όμως πιστεύω πως θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Μέχρι τώρα θα πρέπει να έχετε ήδη καταλάβει ότι είμαι φανατική αναγνώστρια του συγγραφέα. Νομίζω πως ότι και να γράψει θα θέλω να το διαβάσω και θα ξέρω πως θα με συνεπάρει το ίδιο! Αν δεν έχετε διαβάσει κάποιο βιβλίο του ακόμα, να το κάνετε άμεσα!!

 

Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος

 

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

sanderson.jpgΟ Brandon Sanderson γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1975 στο Λίνκολν της Νεμπράσκα. Μετά τις σπουδές του στη Βιοχημεία, το 2005 εξέδωσε το Elantris, ένα αυτοτελές έπος φαντασίας. Το βιβλίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και σημείωσε εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις. Αυτό δεν ήταν παρά μόνο η αρχή για την ανοδική πορεία του Sanderson στο συγγραφικό στερέωμα, ο οποίος μεταξύ άλλων επελέγη και για την ολοκλήρωση της μνημειώδους σειράς Ο Τροχός του Χρόνου του Robert Jordan, έργο που έφερε εις πέρας σε τρία βιβλία και τριάμισι χρόνια.

Σήμερα ο Sanderson διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Brigham Young και εξακολουθεί να γράφει ασταμάτητα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανέκδοτο υλικό και ενημερώσεις ως προς τα τρέχοντα και μελλοντικά σχέδια του συγγραφέα, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του, www.brandonsanderson.com

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.