«Όλοι ήμασταν ψεύτες» από την Emily Lockhart #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Όσοι διαβάσατε και λατρέψατε το «Ήμασταν ψεύτες» πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε και το prequel «Όλοι ήμασταν ψεύτες» για να δείτε πως ξεκίνησαν όλα! Αν δεν το έχετε διαβάσει, αλλά σκοπεύετε να το διαβάσετε, ξεκινήστε πρώτα από εκείνο και μετά ελάτε στο «Όλοι ήμασταν ψεύτες». Βλέπετε, το prequel για το οποίο θα προσπαθήσω να σας μιλήσω, προδίδει πολλά από την πλοκή του πρώτου βιβλίου, οπότε όλη η εμπειρία θα καταστραφεί! Αν όμως δεν είστε πεπεισμένοι ότι θέλετε να διαβάσετε το πρώτο βιβλίο, μπορείτε να διαβάσετε αυτό εδώ. Να έχετε όμως στο νου σας ότι θα έχετε φάει ένα μεγάλο, τεράστιο σπόιλερ για το πρώτο βιβλίο.

Είκοσι επτά χρόνια πριν τα γεγονότα του «Ήμασταν ψεύτες», το Μπίτσγουντ είχε ένα σπίτι λιγότερο και ένα με διαφορετικό όνομα. Η οικογένεια Σινκλέρ το κατοικούσε φυσικά σύσσωμη, καθώς πέρναγε ολόκληρο το καλοκαίρι της στο νησί, πολλές φορές με καλεσμένους και άλλες μόνο με άτομα της οικογένειας. Το καλοκαίρι του 1987 θα είναι ένα καλοκαίρι που οι αδερφές Σινκλέρ θα το θυμούνται για μια ζωή. Οι αναμνήσεις αυτού ειδικά του καλοκαιριού θα τους δένουν και θα τους χωρίζουν για πάντα! Εκείνο το καλοκαίρι, και δεν αναφέρομαι στην ταινία με τη Έλενα Ναθαναήλ, όλοι οι Σινκλέρ ήταν στο νησί και μαζί τους ήταν και κάποιοι φίλοι των κοριτσιών που έδωσαν μια άλλη νότα στις διακοπές του καλοκαιριού.

Φιλίες και έρωτες θα μπλεχτούν ανάμεσά τους. Αδέρφια, ξαδέρφια και φίλοι θα γίνουν ένα κουβάρι που στην ουσία κανένας δε θα θέλει να ξεμπερδέψει. Θα αγαπήσουν, θα ερωτευτούν, θα πληγωθούν και κάποιοι από αυτούς θα ενηλικιωθούν απότομα. Η ζωή σε κάποιους δε φέρεται καλά και θα το δούμε κι εδώ. Η Κάρι, η μεγάλη αδερφή Σινκλέρ θα είναι η αφηγήτρια της ιστορίας μας και θα δούμε τη σχέση των τριών αδερφών από τη δική της οπτική. Όσα δούμε, δε θα είναι όλα ωραία.

Κάπου εδώ νομίζω ότι είπα όσα περισσότερα μπορούσα να πω για την πλοκή, χωρίς να αποκαλύψω τα σημαντικά στοιχεία και αυτά που κάνουν την ανατροπή στο «Ήμασταν ψεύτες». Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται πολύ γρήγορα. Τα γεγονότα ρέουν μαζί με την αφήγηση και η ζωή της πλούσιας κληρονόμου που μας περιγράφει η Κάρι είναι ένα μείγμα καλών και κυρίως κακών εμπειριών. Να θυμόμαστε ότι πρόκειται για τη δεκαετία του ’80 και όλα όσα μπορεί να συνέβαιναν τότε.

Το βιβλίο αυτό, μας δίνει πολλά για την ιστορία της οικογένειας και για το πως ο καθένας τους είναι ή έγινε αυτό που γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο. Φυσικά και εξηγεί πολλά για τις μεταξύ τους σχέσεις. Δεν είναι όλοι οι χαρακτήρες αγαπητοί. Ούτε μπορεί κανείς να συνδεθεί εύκολα με κάποιον, ή τουλάχιστον όχι τόσο ολοκληρωτικά. Πιο πολύ μπορεί κανείς να νιώσει μια οικειότητα, λόγω εμπειριών που έχει ζήσει ή έχει δει ή ακούσει.

 

Εκδόσεις Διόπτρα

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Emily Lockhart έχει γράψει το Ήμασταν Ψεύτες, το Νο 1 best seller των New York Times. Επινόησε επίσης έναν σούπερ ήρωα για την DC Comics. Άλλα βιβλία της είναι τα Whistle: A New Gotham City Hero, Again Again, The Disreputable History of Frankie Laundau-Banks –στη βραχεία λίστα για το National Book Award– και το Genuine Fraud, επίσης best seller στη λίστα των New York Times και υποψήφιο για το LA Times Book Prize. web: emilyLockhart.com instagram: @elockhartbooks twitter: @elockhart

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.