«Παιχνίδια κληρονομιάς» από την Jennifer Lynn Barnes #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Άλλο ένα βιβλίο που διάβασα πολύ γρήγορα και που δεν μπορούσα να αφήσω από τα χέρια μου. Δεν το λέω για να σας πείσω να το διαβάσετε. Όχι, δεν το λέω γι’ αυτό. Ήταν η προσωπική μου εμπειρία και ξέρω ότι αρκετοί από εσάς θα ταυτιστείτε!

Η Έιβερι Κάιλι Γκραμπς έχει μεγαλώσει κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ήταν πάντα εκείνη και η μητέρα της, μέχρι τη στιγμή που η μητέρα της έφυγε από τη ζωή. Από τότε, κηδεμόνας της έγινε η μεγαλύτερη ετεροθαλής αδερφή της η Λίμπι. Κανένα από τα δύο κορίτσια δεν είχε κοντά του τον πατέρα τους κι έτσι είχαν έναν παραπάνω λόγο να είναι ενωμένες. Είχαν κάτι κοινό. Αυτό και τη δυσκολία να τα βγάζουν πέρα. Όμως η Έιβερι είναι ένα έξυπνο κορίτσι. Έχει στόχους και πέρα από το να δουλεύει παράλληλα με το σχολείο, διαβάζει όσο χρειάζεται για να σπουδάσει αυτό που θέλει. Όμως στη ζωή τίποτα δεν είναι τόσο απλό, κι αυτό το ξέρουν και τα δύο κορίτσια. Αυτό που δεν περίμεναν είναι να κληρονομήσει η Έιβερι έναν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στο Τέξας.

Όλο αυτό είναι παράξενο όχι μόνο για την Έιβερι και τη Λίμπι, αλλά και για την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Τομπάιας Χόθορν. Όταν γίνεται η ανάγνωση της διαθήκης, ανακαλύπτουν όλοι ότι βασική κληρονόμος είναι η Έιβερι, ενώ τόσο οι κόρες του Χόθορν, όσο και οι τέσσερεις εγγονοί του, κληρονομούν μόνο κάποιες χιλιάδες δολάρια. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από όλο αυτό, εκτός ίσως από τον θανούντα, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του φακέλους που θα πρέπει να τους εξηγεί τις επιθυμίες του. Η παγίδα για την Έιβερι είναι ότι, για να πάρει την κληρονομιά, θα πρέπει να ζήσει στην τεραστίων διαστάσεων Οικία Χόθορν για έναν ολόκληρο χρόνο και θα πρέπει επίσης, να επιτρέψει και στην οικογένεια Χόθορν να παραμείνει εκεί. Δύσκολο εγχείρημα για τη νέα κοπέλα, ειδικά όταν φαίνεται πως απειλείται η ζωή της.

Μπαίνοντας σε αυτή τη διαδικασία, τόσο η Έιβερι, όσο και οι εγγονοί Χόθορν θα επιδοθούν στην προσπάθεια επίλυσης ενός γρίφου που φαίνεται να τους έχει αφήσει ο Τομπάιας Χόθορν. Τα αγόρια έχουν συνηθίσει τους γρίφους του παππού, γνωρίζουν την έπαυλη και τους γύρω χώρους και ξέρουν πως να κινηθούν. Ευτυχώς όμως και στη νεαρή κοπέλα αρέσουν οι προκλήσεις και οι γρίφοι και δε θα τα παρατήσει μέχρι να βρει την άκρη του νήματος. Θέλει άλλωστε κι εκείνη να καταλάβει γιατί επιλέχθηκε ως βασική κληρονόμος.

Αυτοί οι γρίφοι ήταν και το ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας. Το πώς και που έπρεπε να ψάξουν. Τι σήμαινε το κάθε στοιχείο και πως προχωρούσαν παρακάτω. Και φυσικά το παρελθόν της οικογένειας, οι αντιζηλίες των αδερφών και οι σχέσεις μεταξύ τους. Όλα τα κρυφά και φανερά μυστικά της πλούσιας αυτής οικογένειας και το ερωτηματικό που παρέμενε μέχρι το τέλος του βιβλίου, δηλαδή η σχέση της Έιβερι με την οικογένεια και τον παππού Χόθορν. Όχι ότι παίρνουμε και μια ξεκάθαρη απάντηση, αλλά τουλάχιστον ελπίζουμε να την πάρουμε στο επόμενο βιβλίο. Πότε κυκλοφορεί είπαμε;;;

Όσο για τις χρωματιστές σελίδες του βιβλίου; Τι άλλο να ζητήσει κανείς! Εκδόσεις Ψυχογιός, μας κακομαθαίνετε!

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΙΝ ΜΠΑΡΝΣ είναι συγγραφέας είκοσι και πλέον μυθιστορημάτων για εφήβους και νέους. Τα βιβλία της έχουν κατά καιρούς καταλάβει την πρώτη θέση στη λίστα ευπώλητων βιβλίων των New York Times. Έχει λάβει υποτροφία Fulbright και είναι κάτοχος πτυχίων ψυχολογίας, ψυχιατρικής και γνωστικής επιστήμης. Έχει κάνει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Γέιλ και επί σειρά ετών έχει διατελέσει καθηγήτρια ψυχολογίας και δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Η σειρά ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ έχει πουληθεί σε 28 χώρες και βρίσκεται ψηλά στις λίστες ευπώλητων βιβλίων. Το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς ήταν υποψήφιο το 2021 για το Βραβείο Edgar (Best young adult και Best juvenile).

 

One thought on “«Παιχνίδια κληρονομιάς» από την Jennifer Lynn Barnes #BookReview

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.