«Τόσο κοντά» από τη Σίλβια Ντέι #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Το καλοκαίρι θέλω να διαβάζω περισσότερα ανάλαφρα βιβλία, που να ταιριάζουν και με τη διάθεσή μου και γενικά να με κρατούν ευδιάθετη και καλοκαιρινή. Το ξέρω πως ουσιαστικά είπα το ίδιο πράγμα με δυο διαφορετικούς τρόπους, αλλά ειλικρινά, αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να σκεφτώ τα κατάλληλα λόγια για να εκφραστώ. Οπότε θα αρκεστείτε σε αυτό! Επίσης, το καλοκαίρι είναι μια άκρως ερωτική εποχή, λίγο η θάλασσα, λίγο το φεγγάρι, λίγο η ξεγνοιασιά και οι καλοκαιρινοί έρωτες, ταιριάζουν νομίζω και τα ερωτικά βιβλία, αυτά που μιλούν για έρωτα και που είναι και λίγο πιο τολμηρά. Έτσι επέλεξα να διαβάσω αυτό το βιβλίο στις διακοπές, που όσο να πεις, αν ζεσταθώ και λίγο μπαίνω στη θάλασσα και δροσίζομαι.

Ο Κέιν Μπλακ είναι ένας ισχυρός άντρας, πλούσιος και πανέμορφος, με πολλές κατακτήσεις, οι οποίες δεν περνούν πάνω από ένα βράδυ κοντά του. Όλες όμως έχουν ένα κοινό. Μοιάζουν στην αδικοχαμένη σύζυγο του Κέιν, τη Λίλι. Από όταν την έχασε, κοντά έξι χρόνια πριν, δεν έχει κάνει κάποια άλλη σχέση. Έχει φτιάξει το ρετιρέ του σαν ένα ναό προς τη Λίλι. Εμπνευσμένος από το όνομά της, έχει γεμίσει το διαμέρισμα με κρίνους και πάνω από το κρεβάτι του κυριαρχεί ένας πίνακας με τη μορφή της. Για εκείνον, η Λίλι είναι η ζωή του, οπότε, όταν δει στους δρόμους του Μανχάταν μια γυναίκα που της μοιάζει απίστευτα πολύ, δεν θα μπορέσει να αντισταθεί. Θα ορμήσει κοντά της και θα την πάρει υπό την προστασία του, και σύντομα θα ενημερώσει τους δικούς του ότι η γυναίκα του που τη θεωρούσε πεθαμένη, ζει και επέστρεψε κοντά του.

Όμως η οικογένειά του δε θα το πάρει και τόσο καλά. Η μητέρα του Κέιν, η Αλίγια, είναι μια γυναίκα που τη νοιάζει πιο πολύ η δική της ευημερία, παρά αυτή των γιων της. Έχει και πάλι την εταιρεία του πρώτου της συζύγου, πράγμα το οποίο χρωστάει ουσιαστικά στον Κέιν, αλλά έχει σκοπό να αναλάβει την πλειοψηφία και να ασκεί εξουσία χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν. Όταν μαθαίνει ότι τα χρήματα που επένδυσε ο Κέιν στην εταιρεία είναι ουσιαστικά της Λίλι, δε χαίρεται καθόλου.

Ούτε η κουνιάδα του ξ Έιμι χαίρεται και πολύ. Είναι κι αυτή ένα αντίγραφο της Λίλι που κέρδισε τον αδερφό του τον Ντάριους, αφού δεν μπόρεσε να έχει τον Κέιν, που ήταν και ο πρωταρχικός της στόχος. Τώρα έχει χάσει τον έλεγχο της δικής της εταιρείας από την Αλίγια και κοντεύει να χάσει και τον ίδιο της το εαυτό. Η επιστροφή της Λίλι δεν είναι κάτι που είδε με καλό μάτι από την αρχή. Πλέον δεν πρόκειται να κάνει άλλο πίσω. Θα πάρει ξανά τον έλεγχο της ζωής της και της εταιρείας της στα χέρια της. Ή τουλάχιστον, αυτό θέλει να κάνει.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με πολλές ίντριγκες, ερωτικά παιχνίδια και πονηρά σχέδια, πισώπλατες μαχαιριές και ένα παράθυρο στο βρωμερό κόσμο του χρήματος.

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΕΪ είναι η νούμερο ένα ευπώλητησυγγραφέας στη λίστα των New York Times,με περισσότερα από είκοσι βραβευμέναμυθιστορήματά της να έχουν πουληθείσε πάνω από 40 χώρες. Επίσης, είναιη νούμερο ένα συγγραφέας σε 28 χώρες,με τα βιβλία της να κυκλοφορούνσε δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.