«Όλα γύρω από σένα» από τη Ρόμπιν Λι #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Το «Όλα γύρω από σένα» ήταν το ντεμπούτο της συγγραφέως το οποίο κέρδισε και το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στα Goodreads Awards τη χρονιά που κυκλοφόρησε. Πράγμα που σημαίνει ότι μια αίσθηση την έκανε στους αναγνώστες και δη στους αναγνώστες του ρομαντικού! Βέβαια, το συγκεκριμένο βιβλίο κερδίζει κι άλλους πόντους, καθώς δείχνει με τον τρόπο του μία από τις κλασσικές διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες. Αν ένας πατέρας που έχει πάρει διαζύγιο ερωτευτεί μια μικρότερη γυναίκα και κάνει σχέση μαζί της, όλα καλά και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν μια μητέρα όμως κάνει το ίδιο με έναν νεαρότερο άντρα, τότε θεωρείτε εξώλης και προώλης και κατακρίνεται από τον περίγυρο αλλά και γενικότερα από την κοινή γνώμη. Αυτό συνέβη και στην ηρωίδα του βιβλίου, που είχε κι ένα παραπάνω λόγο να ανησυχεί.

Η Σολέν Μαρσάν, είναι μια γυναίκα τριάντα εννιά χρονών, αφοσιωμένη μητέρα της 12χρονης Ίζαμπελ, πετυχημένη συνιδιοκτήτρια γκαλερί στο Λος Άντζελες και σωστή πρώην σύζυγος. Όταν η κόρη της και οι φίλες της έχουν μια ευκαιρία να παρευρεθούν στη συναυλία του αγαπημένου τους συγκροτήματος, των Όγκαστ Μουν που αποτελείται από πέντε νεαρά αγόρια γύρω στα είκοσι, η Σολέν αναλαμβάνει να τις συνοδεύσει. Μαζί με τα εισιτήρια για τη συναυλία, τα κορίτσια έχουν και την ευκαιρία για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με το συγκρότημα, όπως και κάποιες άλλες θαυμάστριές τους. Μαζί τους φυσικά θα είναι και η Σολέν και με αυτή την ευκαιρία θα γνωρίσει τον Χέιζ Κάμπελ, ένα από τα βασικά μέλη του συγκροτήματος.

Οι δυο τους θα ερωτευτούν και θα προσπαθήσουν να ζήσουν τον έρωτά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και προσπαθώντας να μην πληγώσουν κανέναν. Η Σολέν αρχικά δε θέλει να μάθει η κόρη της γι’ αυτή τη σχέση γιατί μπορεί να πληγωθεί. Πράγμα λογικό αφού αφίσες του συγκροτήματος φιγουράρουν στο δωμάτιό της και η ίδια δεν παύει να μιλά με τις φίλες της για την εμπειρία της γνωριμίας με το συγκρότημα γενικότερα αλλά και με τον Χέιζ ειδικότερα. Φυσικά και τα πράγματα δε θα είναι απλά μιας και το συγκρότημα έχει εκατομμύρια θαυμάστριες σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι ζεστό θέμα που πουλάει.

Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται πολύ γρήγορα και ευχάριστα. Παρ’ όλο που μόνο ρεαλιστική δεν τη λες, είναι μια ιστορία που έχει απ’ όλα! Και έρωτα και προβληματισμό και ταξίδια σε όμορφα μέρη! Γιατί, ναι μεν η Σολέν είναι 39 χρονών στην αρχή του βιβλίου και στη συνέχεια γίνεται 40, είναι όμως όμορφη και καλλίγραμμη σαραντάρα. Μια γυναίκα που θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον. Κι ο Χέιζ όμως είναι πολύ ώριμος για εικοσάχρονος, τον έκανες και μεγαλύτερο αν δεν ήξερες ακριβώς την ηλικία του. Το όνειρο είναι όνειρο, και γιατί να μην το ζήσεις;

 

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η ΡΟΜΠΙΝ ΛΙ γεννήθηκε το 1974 στην Κομητεία Γουέστσεστερ της Νέας Υόρκης όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Γέιλ και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Κόρη Τζαμαϊκανών με καταγωγή από την Αφρική, την Κίνα και την Αγγλία, η Ρόμπιν αγαπάει τα ταξίδια και τις τέχνες. Έχει ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, έχει παίξει σε ταινίες στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, έχει αναλάβει την παραγωγή πολλών ανεξάρτητων ταινιών, συμμετέχει συχνά σε πάνελ και γράφει σε περιοδικά για τον ρόλο των έγχρωμων γυναικών και ειδικά αυτών που εργάζονται στη βιομηχανία του θεάματος. Ζει στο Λος Άντζελες με τον άντρα της και τα δύο παιδιά τους. Το ΟΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ είναι το πρώτο της βιβλίο, το οποίο γυρίζεται κινηματογραφική ταινία με την Αν Χάθαγουεϊ.

 

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.