«Μία ιστορία αγάπης – Λόγια ενός Έρωτα» από την Ελένη Ισπόγλου #BookReview

Γράφει η Γεωργία Κωστοπούλου

 

Δε θα με δείτε πολλές φορές να διαβάζω ποίηση και ο λόγος είναι ότι δε μου ταιριάζει συνήθως. Υπάρχουν όμως κάποιες συλλογές που τις διαβάζω ευχάριστα. Μία από αυτές είναι και το βιβλίο της Ελένης Ισπόγλου «Μία ιστορία αγάπης – Λόγια ενός έρωτα». Στις υπέροχες σελίδες του, τις στολισμένες με πανέμορφα λουλούδια, ταξίδεψα μέσα από όλα τα στάδια ενός έρωτα, που καθώς εναλλάσσονταν από στιχάκια σε ολόκληρα ποιήματα μου θύμισαν τι σημαίνει να είναι κανείς ερωτευμένος, να αγαπάει έναν άλλο άνθρωπο. Τα ποιήματα δεν είναι γραμμένα όλα με τον ίδιο ρυθμό, ούτε έχουν όλα το ίδιο ύφος, αλλά ούτε και προκαλούν το ίδιο συναίσθημα. Έτσι υπάρχει ποικιλία στη γραφή και δεν κουράζει καθόλου, όπως κάποιος μπορεί να φανταζόταν.

Πολλά τα συναισθήματα που προκαλεί, συναισθήματα που λίγο ή πολύ οι περισσότεροι τα έχουμε ζήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας κι αν έχει περάσει καιρός, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε και πάλι την αίσθηση του να είσαι ερωτευμένος.

Ξεκινώντας με ένα κείμενο που ορίζει το πλαίσιο των όσων θα ακολουθήσουν η συγγραφέας μας εισάγει στον κόσμο που έχει δημιουργήσει στο μυαλό της, που δεν είναι άλλος από την ιστορία δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Με λόγο απλό που ξεχειλίζει όμως από εικόνες και συναισθήματα, αυτή η ιστορία αγάπης υπόσχεται ένα υπέροχο, ρομαντικό ταξίδι στα σύννεφα. Μια συλλογή που είναι ότι πρέπει για τις ρομαντικές ψυχές αυτού του κόσμου, αλλά κι για όσους θέλουν κάτι να γαληνέψει την ψυχή τους μετά από μια δύσκολη μέρα.

Παρακάτω ένα από τα ποιήματα που εμπεριέχονται στο βιβλίο, ώστε να πάρετε μια γεύση από τη γραφή της Ελένης Ισπόγλου:

 

Όταν όλες οι λέξεις μου χαϊδεύουν το κορμί σου,
αυτό είναι Αγάπη.
Όταν για σένα ψιθυρίζω προσευχές,
αυτό είναι Αγάπη.
Όταν η ζωή θυμίζει τα μάτια σου,
αυτό είναι Αγάπη.
Όταν ανυπόμονα περιμένω πάλι να σε δω,
αυτό είναι Αγάπη.
Όταν αυτό που καίει μέσα μου έχει το όνομά σου,
αυτό είναι Αγάπη.
Όταν κάποιες νύχτες τυλίγεις όλες τις σκέψεις μου,
αυτό είναι Αγάπη.
Όταν ελπίζω, ονειρεύομαι, ποθώ,
αυτό είναι Αγάπη.
Όταν πιστεύω στο χαμόγελό σου,
αυτό είναι Αγάπη.
Όταν στα μάτια σου βλέπω ουρανούς,
αυτό είναι Αγάπη.
Αγάπη είναι πως σου χάρισα
δυο μεθυσμένα αστέρια.
Αγάπη είναι όλα τα όνειρα
μες στην ψυχή κρυμμένα

 
 

Εκδόσεις Πηγή

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ελένη Ισπόγλου γεννήθηκε και έζησε στην Πρέβεζα, σε µία µονοκατοικία -µε έναν όµορφα φροντισµένο κήπο- που µοσχοµύριζε αγάπη. Της άρεσε, από την εφηβική της ηλικία, να δηµιουργεί ονειρικούς και ερωτικούς κόσµους και να τους αποτυπώνει στα ηµερολόγιά της, µε ποιητικά κείµενα. Σπούδασε και εργάστηκε ως πολιτικός µηχανικός στη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο για αρκετά χρόνια, αλλά ποτέ δεν σταµάτησε να γράφει για την αγάπη και τον έρωτα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα, στον τοµέα του Social Media Marketing, που της έδωσε το κίνητρο να αρχίσει να γράφει µε το ψευδώνυµο «µία ιστορία αγάπης», κείµενα, ποιήµατα και λόγια ερωτικά στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η άµεση ανταπόκριση των αναγνωστών και τα υπέροχα σχόλιά τους, την παρακίνησαν για να γράψει την πρώτη της συλλογή µε τίτλο «Λόγια ενός Έρωτα», που θα µπορούσαν να είναι λόγια απλά, ποιητικά, ροµαντικές σκέψεις, όνειρα, αλλά και προβληµατισµοί µίας οποιασδήποτε ιστορίας αγάπης. Ίσως και της δικής σου!

 

One thought on “«Μία ιστορία αγάπης – Λόγια ενός Έρωτα» από την Ελένη Ισπόγλου #BookReview

  1. […] “Οι ενεργοί χρήστες του ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο κι ο αριθμός όλο και μεγαλώνει. Αν και έγινε δημοφιλές για τα βίντεο ενός λεπτού που δημιουργούν έφηβοι με φίλτρα, χορό ή φωνές μίμησης, χρησιμοποιείται πλέον κι από ενήλικες, καθώς και επιχειρήσεις ή εταιρείες που δίνουν μία πιο διασκεδαστική προσέγγιση στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους”, μας λέει η συγγραφέας Ελένη Ισπόγλου. […]

Leave a Reply / Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.